Ancelotti, „urecheat” de mentorul Arrigo Sacchi pentru jocul urât al Realului. Răspunsul savuros al antrenorului

Ancelotti, „urecheat” de mentorul Arrigo Sacchi pentru jocul urât al Realului. Răspunsul savuros al antrenorului

Carlo Ancelotti va juca pe 1 iunie a șasea finală de Liga Campionilor din cariera sa de antrenor. Pe trei dintre acestea le-a disputat cu AC Milan (două câștigate și una pierdută), iar trei cu Real Madrid - două câștigate și cea de-a treia programată pe 1 iunie, contra Borussiei Dortmund.

Carlo Ancelotti, singurul antrenor cu 4 Champions League în palmares. Foto Getty images

Foarte bun prieten cu celebrul Arrigo Sacchi, creatorul faimosului Milan, Carlo Ancelotti a discutat cu acesta timp de o oră la telefon, după succesul cu Bayern, din semifinale. Conform Gazzetta dello Sport, dialogul a început cu un reproș al fostului tehnician, ajuns la 78 de ani, la adresa elevului său. „De ce m-ai făcut să sufăr atât? Nu mi-a plăcut ce-am văzut”, l-a certat maestrul italian. Tehnicianul lui Real Madrid i-a replicat: „Arrigo, este o tactică. Ne prefacem că suntem morți și apoi, dintr-odată, înviem pe finalul partidei și câștigăm!".

Ancelotti, mereu disponibil și pus pe glume

Discuția a fost dezvăluită de Arrigo Sacchi jurnaliștilor italieni: „Prietenul meu Ancelotti chiar este un fenomen . A stat de vorbă cu mine și mi-a povestit toate detaliile, deși era frânt de obosit. Nu dormise decât două ore înaintea partidei cu Bayern, însă nu a contat. E mereu disponibil și pus pe glume", a povestit legendarul antrenor pentru Gazzetta dello Sport. Fostul mare antrenor i-a adus apoi elogii elevului său: ”Dacă cineva câștigă titlul în Italia, Anglia, Franța, Germania și Spania, adică în principalele mari campionate europene, și în plus are în palmares patru Ligi ale Campionilor, este un campion al băncilor tehnice.

Arrigo Sacchi, charismaticul fost antrenor al lui AC Milan. Foto UEFA.com

Arrigo Sacchi, charismaticul fost antrenor al lui AC Milan. Foto UEFA.com

Nu mi-am imaginat că va ajunge atât de sus, dar merită din plin ce-a realizat în carieră. I-am și spus că l-am luat la Milan pentru că era un jucător bun, dar mai ales pentru că l-am cunoscut ca o persoană bună, de caracter. Întotdeauna generos peste măsură, Carlo e dispus să-și dea sufletul pentru cauză. Așa a fost pe teren, un excelent mijlocaș, și așa este și pe bancă, cu calmul, înțelepciunea și ironia sa. Dacă toată lumea îl iubește, trebuie să existe un motiv, nu-i așa?!”.

Intrarea lui Joselu, sugerată de fiul său

Sacchi a mai mărturisit că fostul său jucător rămâne un tip onest: „Mereu se arată dispus să lase luminile scenei altora. De exemplu, mi-a zis că intrarea decisivului Joselu - autorul dublei cu Bayern - i-a fost sugerată de fiul său Davide, care este un foarte bun asistent. Un alt antrenor, poate, ar fi păstrat acest secret pentru el, în schimb a vrut să-și implice fiul în reușită, apoi stafful, toți jucătorii și fanii de pe «Bernabeu».

Așa se creează o echipă câștigătoare și, de fapt, la Madrid, unde am mulți prieteni, începând cu președintele Florentino Perez, toată lumea îmi spune că îl adoră. Mi-am permis să îl tachinez însă și i-am zis că Milanul nostru ar fi masacrat actualul său Real. Aveam pressing, ritm, viteză”.

Nu lasă nimic la voia întâmplării

Fostul selecționer al Italiei i-a dat și câteva sfaturi pentru duelul de pe Wembley: „I-am spus să fie atent, pentru că Borussia lui Terzic e o echipă dură, care aleargă și presează, dar nu este nevoie să-i reamintesc anumite detalii. Cunoscându-l, va fi început deja să studieze mutările pentru a le face față nemților. Carlo Ancelotti e o persoană care nu lasă nimic la voia întâmplării, este meticulos, precis, știe că victoria vine ca rezultat al muncii, al sacrificiului, al efortului și nimic altceva".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

2 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

3 Andrei Caramitru șterge pe jos cu Nicușor Dan

4 Un fascinant material despre istoria Pământului... Ce s-ar fi întâmplat acum 591 de milioane de ani...

5 VIDEO Da, e Simion încolțit de ghinion...