Anchetă asupra unei manifestări antiislamice care a provocat panică la Praga

Anchetă asupra unei manifestări antiislamice care a provocat panică la Praga

Poliția cehă anchetează un eveniment organizat duminică în centrul Pragăi de către un activist antiislamic care a simulat o "invazie a Statului Islamic', provocând panică printre localnici, informează AFP.

Captură Foto: (c) Radim Grimsvotn / YouTube

Activistul Martin Konvicka și câțiva dintre simpatizanții săi, deghizați în combatanți ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI), au năvălit duminică în mulțimea aflată în foarte apreciata de turiști Piață a Orașului Vechi, strigând "Allah akbar' și trăgând în aer cu arme false.

Fără a înțelege că asistă la un "spectacol', numeroși turiști cuprinși de panică au încercat să se salveze grăbindu-se să se refugieze în restaurantele din jurul pieței, potrivit imaginilor difuzate de rețele de socializare.

Acțiunea lui Konvicka a cunoscut o condamnare cvasigenerală, în presă și în clasa politică. Ministrul ceh de interne, Milan Chovanec, a calificat aceste fapte drept 'expresia unui cretinism politic și civic'.

'Poliția a deschis o anchetă pentru suspiciunea de perturbare a ordinii publice. Nu este exclusă nici urmărirea penală pentru difuzarea unei informații alarmiste', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliției pragheze, Thomas Hulan.

'Suntem pe cale să contactăm martori, pentru a ne documenta cu privire la acest eveniment', a continuat el, refuzând "să facă speculații' asupra desfășurării anchetei. 'Mai avem încă multă muncă în fața noastră', a estimat el.

Martin Konvicka, șeful unei mici formațiuni xenofobe bazate pe teama de terorism, a declarat presei că acțiunea sa era destinată să 'șocheze' oamenii. 'Evenimentul' său a fost întrerupt de poliție, după vreo 20 de minute.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică