Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Anchetă asupra unei manifestări antiislamice care a provocat panică la Praga

Poliția cehă anchetează un eveniment organizat duminică în centrul Pragăi de către un activist antiislamic care a simulat o "invazie a Statului Islamic', provocând panică printre localnici, informează AFP.

Captură Foto: (c) Radim Grimsvotn / YouTube

Activistul Martin Konvicka și câțiva dintre simpatizanții săi, deghizați în combatanți ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI), au năvălit duminică în mulțimea aflată în foarte apreciata de turiști Piață a Orașului Vechi, strigând "Allah akbar' și trăgând în aer cu arme false.

Fără a înțelege că asistă la un "spectacol', numeroși turiști cuprinși de panică au încercat să se salveze grăbindu-se să se refugieze în restaurantele din jurul pieței, potrivit imaginilor difuzate de rețele de socializare.

Acțiunea lui Konvicka a cunoscut o condamnare cvasigenerală, în presă și în clasa politică. Ministrul ceh de interne, Milan Chovanec, a calificat aceste fapte drept 'expresia unui cretinism politic și civic'.

'Poliția a deschis o anchetă pentru suspiciunea de perturbare a ordinii publice. Nu este exclusă nici urmărirea penală pentru difuzarea unei informații alarmiste', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliției pragheze, Thomas Hulan.

'Suntem pe cale să contactăm martori, pentru a ne documenta cu privire la acest eveniment', a continuat el, refuzând "să facă speculații' asupra desfășurării anchetei. 'Mai avem încă multă muncă în fața noastră', a estimat el.

Martin Konvicka, șeful unei mici formațiuni xenofobe bazate pe teama de terorism, a declarat presei că acțiunea sa era destinată să 'șocheze' oamenii. 'Evenimentul' său a fost întrerupt de poliție, după vreo 20 de minute.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Info. Voi știți în baza a ce „document” cere A.Florea Dosarul Dragnea de la DNA? Știați că procuroarea Lăncră…

2 Adevărații TRĂDĂTORI de țară! România a votat cu Franța la procurorul-șef european! A acordat punctaj MAXIM!

3 Informație. Dragnea a dat ordin ca Iordache să facă „o listă cu toți procurorii și judecătorii care-au lucrat …

4 Tudor Chirilă dă semnalul: Am să ies în stradă în seara asta, chiar dacă mă duc singur. Dragnea conduce țara …

5 ALERTĂ Kovesi, locul 2 la votul indicativ din Consiliul UE, după candidatul francez și la egalitate cu cel ger…

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante