Ancheta în cazul fetiței decedate după infectarea cu o bacterie, preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș

Ancheta în cazul fetiței decedate după infectarea cu o bacterie, preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș

Ancheta în cazul decesului fetiței de un an din Topoloveni, decedată după infectarea cu o bacterie, a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. După preluarea dosarului, deschis inițial de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, procurorii au extins cercetările și asupra celorlalte cazuri de copii din Argeș care s-au îmbolnăvit în ultimele zile.

"La Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești s-a constituit, la data de 10 februarie 2016, o cauză cu privire la decesul minorei O.D.M.. Având în vedere complexitatea cauzei, la data de 11 februarie 2016, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a preluat dosarul penal în vederea efectuării urmăririi penale cu privire la împrejurările în care a survenit decesul minorei menționate anterior, precum și cu privire la îmbolnăvirea mai multor minori cu vârste de până la 3 ani și 2 luni", se precizează într-un comunicat transmis vineri de Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Anchetatorii au cerut efectuarea unor analize de specialitate la Direcția de Sănătate Publică Argeș și Agenției Naționale de Mediu, fiind solicitate inclusiv analize cu privire la apă potabilă furnizată în orașele Pitești, Câmpulung Muscel și Topoloveni. De asemenea, au fost ridicate pentru a fi analizate probe din alimentele consumate de fetița care a murit, precum și documentele medicale întocmite de unitățile spitalicești la internarea minorilor.

"În prezent, ofițerii de poliție judiciară audiază mai multe persoane. Cercetările penale sunt efectuate de către ofițerii de poliție din cadrul IPJ Argeș — Serviciul Investigații Criminale și IGPR — Direcția Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz", se mai precizează în comunicat.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a deschis, pe 10 februarie, un dosar de cercetare penală în cazul morții unei fetițe în vârstă de un an din orașul Topoloveni, diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic.

Procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, au anunțat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Copilul a murit săptămâna trecută la Spitalul "Marie Curie" din București, unde fusese transportat în stare gravă și diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic.

La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Marie Curie" se mai află internați 11 copii, cu vârste cuprinse între cinci luni și trei ani, transferați de la Spitalul de Pediatrie din Pitești în ultimele zile.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății remis vineri AGERPRES, starea de sănătate a celor mai mulți pacienți s-a ameliorat, opt dintre ei fiind încă dializați peritoneal, iar unul necesitând asistență respiratorie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

4 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina