Anchetă în cazul jandarmului care a zgâriat o mașină parcată neregulamentar

Anchetă în cazul jandarmului care a zgâriat o mașină parcată neregulamentar

Trei jandarmi din București sunt cercetați disciplinar după ce șoferul unei autospeciale a zgâriat intenționat o mașină parcată neregulamentar. Jandameria Capitalei a anunțat că va sesiza procurorii militari.

"Există suspiciuni rezonabile privind săvârşirea unor fapte de natură penală, în urma cărora unitatea noastră va sesiza Parchetul Militar. Jandarmeria Capitalei va pune la dispoziţia organelor de anchetă toate datele de care dispune, instituţia noastră fiind prima interesată de clarificarea situaţiei şi de luarea măsurilor legale care se impun. Nu tolerăm şi nu ne onorează astfel de comportamente şi depunem eforturi instituţionale continue pentru eliminarea unor astfel de situaţii, prin analize, studii şi verificări interne. Reiterăm faptul că nu vom tolera niciodată vreo abatere de la normele şi principiile deontologice care guvernează funcţionarea instituţiei noastre", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei .

Foto: Captură Antena 3

Reamintim că un șofer din Capitală și-a lăsat mașina în mijlocul unei străzi pe avarii ca să meargă la bancă. La întoarcere a găsit-o zgâriată.

​„Am avut o urgență. Am lăsat mașina, într-adevăr, în mijlocul drumului pe avarii, aveam și numărul de telefon pe parbriz, la vedere. Am intrat unde aveam treabă la bancă. Când am ieșit de acolo am constatat că mașina era zgâriată. Uitându-mă în jur am văzut că nu sunt camere de luat vederi la bancă. Până la urmă mi-am adus aminte că în zonă locuiește un prieten și l-am întrebat dacă are o cameră în zona respectivă. A scos camera și am observat de fapt cine era vinovatul”, a declarat șoferul pentru B1 TV.

Se pare că jandarmul care conducea autospeciala a scos mâna pe geamul mașinii și a zgâriat mașina intenționat.

Șoferul care și-a lăsat mașina în drum a declarat că va face plângere la Poliție .

„În ce țară trăim, pentru ce plătim pensii speciale, pentru ce plătim sporuri de risc? Care era riscul jandarmului? Ce treabă aveau acolo jandarmii, ce fac ei toată ziua, cu asta se ocupă?. Nu cred că scrie în vreo lege că trebuie să zgârie o mașină parcată neregulamentar. Putea să cheme Poliția Locală”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia