Anchetă jurnalistică. Nicușor Dan, sponsorizat de un afacerist pro-rus

Anchetă jurnalistică. Nicușor Dan, sponsorizat de un afacerist pro-rus

Primarul general al Capitalei, care candidează pentru un nou mandat, Nicușor Dan, își face publicitate stradală în București, potrivit Newsweek, pe panourile unei companii controlate de un afacerist pro-rus, iar valoarea contractului ar fi cu mult mai mare față de ceea ce declară public primarul.

FOTO Arhivă

O anchetă jurnalistică a Newsweek arată că primarul Capitalei, Nicușor Dan, candidat susținut de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei), își face publicitate electorală în București exclusiv pe panourile Getica OOH SRL, controlată de afaceristul pro-rus Matei Păun.

Potrivit sursei citate, Nicușor Dan a afirmat într-o emisiune la Antena 3 că valoarea contractului de publicitate stradală se ridică la 180.000 Euro pentru două luni, sumă din care USR ar urma să plătească 100.000 de euro, restul fiind acoperit din donații.

Surse citate de publicație afirmă însă că valoarea contractului este de fapt de circa 500 - 700.000 Euro, diferența fiind o sponsorizare mascată din partea companiei.

La cererea publicației, Diana Stoica, șefa campaniei electorale a USR pe București a transmis un răspuns scurt în privința relației dintre omul de afaceri și primarul Capitalei.

„Nu am văzut nicio dovadă referitoare la afirmația conform căreia Matei Păun ar fi unul dintre sponsorii candidaturii lui Nicușor Dan pentru un nou mandat la conducerea Primăriei Municipiului București, cu atât mai puțin că ar fi principalul sponsor al acesteia. Mai mult, Nicușor Dan a negat public această presupunere”, este răspunsul dat de șefa campaniei electorale a USR pe București.

Primarul Capitalei a refuzat să ofere un punct de vedere, răspunzând însă în cadrul emisiunilor televizate că are o relație de prietenie cu omul de afaceri, neîncercând să se distanțeze de acesta. „Mai dă nişte sfaturi, mai vorbim la telefon. (…) Suntem în acelaşi cerc de prieteni şi între campanii nu ştiu dacă ne vedem de trei ori în patru ani. Ne mai întâlnim la Balcic, la Krapeţ mai degrabă”, a mai afirmat primarul Nicușor Dan despre relația cu Materi Păun, potrivit sursei citate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Cuvintele sunt de prisos...