Anchetă la Poșta Română. DNA a solicitat o serie de documente privind angajările

Anchetă la Poșta Română. DNA a solicitat o serie de documente privind angajările

Poşta Română a primit o solicitare de documente din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru verificarea unor informații mai vechi de 30 de ani, anunță conducerea instituției. Practic se verifică modul în care s-au făcut unele angajări.

Foto Mediafax / Alexandru Dobre

„În urma unor informaţii apărute în spaţiul public, Poşta Română face câteva precizări: operatorul naţional de servicii poştale a primit o solicitare de documente din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, toate cu circuit intern, pe care le vom transmite instituţiei solicitante. Compania îşi respectă toate obligaţiile impuse prin lege şi gestionează cu atenţie şi seriozitate toate proiectele pe care le realizează. Totodată, Poşta Română colaborează cu orice autoritate de control abilitată şi este deschisă oricăror solicitări oficiale privind activitatea sa. Poşta Română, una dintre cele mai mari companii deţinute de statul român, este o entitate verificată în mod frecvent de către instituţiile de control şi considerăm fireşti aceste demersuri. Menţionăm că o parte dintre documentele solicitate recent de DNA au o vechime de peste 30 de ani", se arată în comunicatul transmis de Poșta Română.

Valentin Ştefan, directorul general al Companiei Naționale „Poșta Română” a declarat, miercuri, într-o intervenție la Digi24, că DNA cere informații cu privire la angajările făcute în ultimii 34 de ani.

„Sunt contracte încheiate în 1988, în 2002, 2015, 2019 şi evident în 2021 şi cred ceva şi din 2022, dar nu sunt sigur. Astfel de solicitări din partea instituţiilor statului vin la Poşta Română în mod frecvent. Tot din partea DNA a venit o solicitare, acum câteva luni şi au ridicat şi documente, majoritatea cu caracter extern. În legătură cu solicitarea venită săptămână trecută, noi strângem acum documentele pentru a le pune la dispoziţia procurorilor cât mai repede.

Cred că astăzi, mâine le vom aduna şi le vom trimite către dânşii. Nu am auzit că va fi audiat cineva deocamdată se strâng documentele, iar multe dintre informaţiile solicitate nu au obiect, adică nu există în cadrul companiei. Sunt unele contracte care nu s-au încheiat. Angajările sunt din ultimii 34 de ani, după cum am spus, şi vizează vrei 20 de persoane, majoritatea angajate înainte ca eu să vin în companie.

Legat de deplasări, sunt până în zece deplasări în străinătate pe care le-am făcut anul trecut şi anul acesta, dar şi acestea sunt pe baza Memorandumului aprobat de Guvernul României prin care noi ne dorim să internaţionalizăm Poşta Română, să o conectăm la tot ce înseamnă business global", a explicat Ştefan.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...