Anchetă la Secret Service după ce un intrus a pătruns în locuința păzită a lui Jake Sullivan

Anchetă la Secret Service după ce un intrus a pătruns în locuința păzită a lui Jake Sullivan

Un bărbat a reușit să pătrundă la ora 3.00 dimineața în locuința lui Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate națională a președintelui Joe Biden.

Agent Secret Service FOTO: Shutterstock

Serviciul Secret al SUA a deschis o anchetă după ce un bărbat aparent în stare de ebrietate și confuz a trecut pe lângă agenți și a intrat în casa de la Washington a consilierului pentru securitate națională al lui Joe Biden, anunță The Guardian .

Jake Sullivan s-a confruntat cu bărbatul și i-a spus să plece. Prima relatare a incidentului a apărut în Washington Post. Acesta s-ar fi petrecut în jurul orei 3 dimineața, într-o noapte, la sfârșitul lunii aprilie. Nu au existat semne de intrare forțată.

The Post a spus: "Sullivan are pază non-stop Secret Service. Dar agenții staționați în afara casei nu știau că un intrus a intrat în casă... până când bărbatul plecase deja și Sullivan a ieșit afară pentru a-i alerta pe agenți."

Jake Sullivan FOTO: EPA EFE

Jake Sullivan FOTO: EPA EFE

Un purtător de cuvânt al Secret Service a declarat: "Persoana protejată este nevătămată. Luăm această problemă în serios și am deschis o anchetă cuprinzătoare pentru a analiza ceea ce s-a întâmplat. Orice abatere de la protocoalele noastre de protecție este inacceptabilă și, dacă este descoperită, personalul va fi tras la răspundere. De asemenea, au fost aduse modificări postului de protecție pentru a ne asigura că există niveluri suplimentare de securitate pe măsură ce efectuăm această revizuire cuprinzătoare."

Consilierii pe probleme de securitate națională au primit o protecție sporită după descoperirea, în 2021, a unui presupus complot iranian de a-l ucide pe John Bolton , al treilea astfel de consilier al lui Donald Trump.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”