Ancheta legăturilor lui Trump cu Rusia: Trump junior și ginerele președintelui, implicați nominal (presă)

Ancheta legăturilor lui Trump cu Rusia: Trump junior și ginerele președintelui, implicați nominal (presă)

Donald Trump Jr. și Jared Kushner, ginerele președintelui Statelor Unite, s-au întâlnit cu o avocată rusă la scurt timp după ce Donald Trump a obținut nominalizarea drept candidat la președinție din partea Partidului Republican, scrie sâmbătă ziarul New York Times, citat de Reuters. Întâlnirea a avut loc pe 9 iunie 2016, la Trump Tower, clădirea din districtul newyorkez Manhattan unde se află reședința actualului președinte, precizează cotidianul.

Este prima confirmare a unei întâlniri private între cei mai apropiați oameni ai președintelui și un cetățean rus, afirmă New York Times, citând ca surse înregistrări guvernamentale confidențiale și persoane care cunosc documentele.

Donald Trump junior a recunoscut printr-o declarație că întâlnirea a avut loc și a afirmat că a fost una "scurtă, de prezentare", iar subiectul principal a fost adopția copiilor ruși de către cetățenii americani. El susține că i-a chemat la întâlnire și pe Kushner — soțul surorii sale, Ivanka Trump — și pe Paul Manafort, care era atunci șeful campaniei prezidențiale. "Nu a fost o problemă de campanie la momentul respectiv și nu a existat o continuare", susține fiul cel mare al președintelui. "O cunoștință mi-a cerut să particip la întâlnire, dar nu mi s-a spus dinainte numele persoanei cu care urma să mă întâlnesc.

Un avocat al lui Kushner afirmă că acesta "a participat pentru scurt timp" la întâlnire, una din cele peste 100 cu reprezentanți a peste 20 de țări, în timpul campaniei electorale și după alegeri.

Un purtător de cuvânt al lui Manafort a refuzat solicitarea agenției Reuters de a comenta articolul de presă citat.

Avocata rusă Natalia Veselnițkaia, cea cu care s-au întâlnit apropiații lui Trump, este cunoscută pentru campania ei împotriva legislației americane care stabilește o listă neagră cu suspecții de încălcări ale drepturilor omului. Legea respectivă l-a determinat pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, să interzică adopția copiilor ruși de către cetățenii americani.

Posibilele contacte între campania electorală a lui Trump și reprezentanți ai Rusiei fac obiectul unor anchete desfășurate de un procuror federal special și de mai multe comitete ale Congresului Statelor Unite, ca parte a unor investigații mai ample privind acuzațiile că Moscova s-a amestecat în alegerile prezidențiale din SUA, din 2016. Articolul a apărut la o zi după ce Donald Trump și Vladimir Putin au discutat direct subiectul la Hamburg, la summitul G.20.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvonuri...

2 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

3 Așa o fi?

4 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public