Ancheta privind ingerinţa Rusiei: Mueller a recunoscut că nu îl poate inculpa pe Trump (avocat)

Ancheta privind ingerinţa Rusiei: Mueller a recunoscut că nu îl poate inculpa pe Trump (avocat)

Echipa procurorului special Robert Mueller a recunoscut că nu îl poate inculpa pe Donald Trump, indiferent ce dovezi ar putea aduna împotriva lui în ancheta privind ingerinţa Rusiei, a declarat miercuri avocatul preşedintelui, Rudy Giuliani, transmite AFP.

Fostul primar al New York-ului a anunţat la CNN şi Fox News că echipa lui Robert Mueller, însărcinată să stabilească dacă a existat o complicitate între Rusia şi echipa de campanie a lui Donald Trump în cadrul alegerilor din 2016, a acceptat să se conformeze unui text al Departamentului de Justiţie.

Interpretarea juridică a acestui document, care nu a mai fost invocat până în prezent, este aceea că un preşedinte în exerciţiu nu poate fi inculpat.

"Tot ceea ce pot face ei este să facă un raport", a declarat Giuliani, care s-a alăturat echipei de avocaţi a lui Trump luna trecută.

"Ei nu pot inculpa. Cel puţin aşa au recunoscut faţă de noi după ce ne-am luptat ceva, au recunoscut asta", a adăugat avocatul.

Purtătorul de cuvânt al lui Robert Mueller, Peter Carr, a refuzat să comenteze declaraţiile lui Rudy Giuliani, făcute în ajunul împlinirii unui an de la desemnarea lui Mueller în postul de procuror special - 17 mai 2017.

Dacă acestea se confirmă, în cazul dovedirii unor acte imputabile lui Donald Trump, Robert Mueller nu va putea face nimic altceva decât să transmită un raport Departamentului de Justiţie, de care aparţine.

Dar acest raport, notează AFP, şi dovezile invocate ar putea servi ca bază pentru o eventuală destituire de către Congres.

Mai mulţi foşti membri ai echipei de campanie a lui Trump au fost deja inculpaţi în dosarul rus. Toţi colaborează cu justiţia, în afară de Robert Manafort, fostul director de campanie al lui Trump, urmărit pentru complot contra SUA, spălare de bani şi declaraţii false. El urmează să fie judecat vara aceasta. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro