Ancheta rusă: Donald Trump se întreabă dacă procurorul special se ocupă de scurgeri de documente

Ancheta rusă: Donald Trump se întreabă dacă procurorul special se ocupă de scurgeri de documente

Preşedintele american, Donald Trump, a lăsat să se înţeleagă, sâmbătă, că Robert Mueller, care anchetează asupra unei eventuale înţelegeri secrete între echipa sa de campanie şi Rusia, se ocupă de scurgeri de documente către presă, reiterându-şi totodată disperarea în faţa îndelungatei anchete a procurorului special, relatează AFP.

"Nu a fost o înţelegere secretă cu Rusia (doar pentru democraţi). Când se va încheia această foarte scumpă vânătoare de vrăjitoare?", a scris pe Twitter Donald Trump.

Apoi s-a întrebat: "Procurorul special/Ministerul Justiţiei trimit presei fake news scrisorile avocaţilor mei? Ar trebui să ancheteze asupra corupţiei democrate în loc?".

 
Cotidianul New York Times a publicat sâmbătă o scrisoare confidenţială de 20 de pagini trimisă de echipa de avocaţi a preşedintelui american lui Robert Mueller în ianuarie, precum şi alta din iunie 2017.

În aceste scrisori, consilierii preşedintelui se opun mai ales ca acesta să fie interogat, afirmând că, "în sistemul nostru politic, preşedintele nu poate fi disponibil pentru a fi audiat".

Ei au mai menţionat că Donald Trump nu poate fi acuzat de obstrucţionarea justiţiei, pentru că dispune de prerogative constituţionale pentru a pune capăt anchetei supervizate de Ministerul Justiţiei.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

2 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

3 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

4 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN

5 Să nu întrebați cine este prostul din poza asta...