Ancheta rusă: Fostul avocat al lui Trump va fi audiat în Congres la 8 februarie

Ancheta rusă: Fostul avocat al lui Trump va fi audiat în Congres la 8 februarie

Fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, va depune mărturie cu uşile închise la 8 februarie în Congresul american după ce îşi amânase audierea motivând "ameninţări" împotriva familiei sale, a anunţat luni un parlamentar american, relatează AFP.

Audierea va avea loc în faţa Comisiei pentru serviciile de informaţii a Camerei Reprezentanţilor, în care democraţii sunt din nou majoritari după alegerile legislative din noiembrie 2018, a confirmat preşedintele acestei comisii, Adam Schiff.

Comisia urmăreşte îndeaproape ancheta rusă a procurorului special Robert Mueller, unde un dosar se referă la bănuielile de înţelegere secretă între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova în cursul prezidenţialelor din 2016.

Într-un comunicat, Adam Schiff a denunţat "manevrele pentru a intimida martorii, a speria familiile acestora şi a-i împiedica să depună mărturie în Congres" care, în opinia lui, sunt "tactici ce ne-am fi putut gândi că vin de la crima organizată, nu de la Casa Albă".

Iniţial, audierea era prevăzută la 7 februarie în faţa comisiei, dar avocatul lui Michael Cohen a anunţat la 23 ianuarie că acesta nu va fi prezent. El s-a referit atunci la "ameninţări neîntrerupte împotriva familiei sale din partea preşedintelui Trump şi a avocatului său Rudy Giuliani".

Mai mulţi parlamentari democraţi au insistat asupra unor recente mesaje pe Twitter ale preşedintelui american în care dădea de înţeles că socrul şi soţia lui Michael Cohen ar fi putut comite şi ei infracţiuni condamnabile de către justiţie.

Din august 2018, Michael Cohen a depus numeroase mărturii compromiţătoare pentru preşedinte.

El a fost condamnat la închisoare pentru rolul său în efectuarea unor plăţi ilegale către două femei în schimbul tăcerii acestora în legătură cu presupuse relaţii cu Trump, înainte de alegerile din 2016, şi pentru declaraţii false în Congresul american privind planurile de construire a unui hotel Trump la Moscova.

Michael Cohen va depune mărturie şi în faţa Comisiei senatoriale pentru serviciile de informaţii, la o dată ce urmează să fie stabilită. Deocamdată, nu se ştie dacă audierea va fi publică sau cu uşile închise.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”