Ancheta rusă: Procurorul special Robert Mueller va fi audiat în faţa Congresului la 17 iulie

Ancheta rusă: Procurorul special Robert Mueller va fi audiat în faţa Congresului la 17 iulie

Fostul procuror special american Robert Mueller, care a condus timp de aproape doi ani ancheta asupra ingerinţei ruse în prezidenţialele din 2016, va fi audiat în faţa Congresului la 17 iulie, au anunţat marţi parlamentari democraţi, transmite AFP.

"Sunt fericit să anunţ că procurorul special Robert Mueller va fi audiat public în faţa Comisiei juridice şi a Comisiei pentru serviciile de informaţii din Camera Reprezentanţilor la 17 iulie, ca urmare a unei citaţii pentru audiere lansate" marţi seară, a scris pe Twitter Jerry Nadler, preşedintele Comisie juridice.

"Robert Mueller a acceptat să fie audiat în faţa Congresului ca urmare a unei citaţii pentru audiere", a scris la rândul său pe Twitter Adam Schiff, preşedintele Comisiei pentru serviciile de informaţii.

"Rusia a atacat democraţia noastră pentru a-l ajuta pe Trump să câştige. Trump a primit favorabil acest ajutor şi l-a utilizat. După cum a spus Mueller, acest lucru ar trebui să îi îngrijoreze pe toţi americanii. Iar acum, toţi americanii vor putea să îl asculte pe Mueller, în direct", a adăugat el.

În raportul său de anchetă de peste 400 de pagini, Robert Mueller a detaliat contactele multiple dintre Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump, dar a ajuns la concluzia că nu dispune de "dovezi suficiente" despre vreo înţelegere.

Miliardarul american a declarat imediat că se consideră "exonerat", în timp ce în tabăra democrată mai multe voci s-au făcut auzite pentru deschiderea procedurilor în vederea destituirii lui Donald Trump, Robert Mueller subliniind presiunile exercitate de preşedinte asupra anchetei sale.

La sfârşitul lui mai, Robert Mueller a ieşit din tăcerea sa, spre surpriza generală, pentru a afirma că investigaţiile sale ramificate nu l-au spălat pe Donald Trump de orice bănuială, dar că numai Congresul este în măsură să pună sub acuzare un preşedinte în exerciţiu.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”