Anchetarea lui Kovesi, pasul decisiv către Republica Borfașilor/Citiți și dați mai departe, oameni buni!

Anchetarea lui Kovesi, pasul decisiv către Republica Borfașilor/Citiți și dați mai departe, oameni buni!

Anchetarea Laurei Codruța Koveși confirmă toate îngrijorările exprimate anul trecut de Comisia de la Veneția, avertismentele GRECO și MCV, semnalele de alarma trase de magistrați în legătură cu secția specială de anchetarea a magistraților. La numai trei luni de la înființare (octombrie 2018), secția a executat prima comandă politică pe față, cu scopul evident de a bloca accesul Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European, scrie jurnalistul Dan Tăpălagă pe  G4Media.ro .

Coaliția aflată la putere face eforuri uriașe, tot la vedere, în încercarea de a scoate din circuit candidatura fostei șefe DNA, prin scrisori oficiale trimise la Bruxelles de ministrul justiției, Tudorel Toader, prin informații false ventilate în Parlamentul European de europarlamentari PSD, ONG-uri apropiate puterii, pe scurt, printr-o intensă campanie de lobby anti-Kovesi.

Presa internațională a luat notă de poziția puterii de la București, care încearcă să blocheze în mod bizar tocmai candidatul României. Pentru comentatorii externi, faptul că un guvern acuzat că apără corupții, distruge justiția și legislația penală o atacă pe Kovesi reprezintă o garanție suplimentară că este omul potrivit pentru noua instituție cu miză importantă pentru UE: Parchetul european se va ocupa de anchetarea fraudelor cu fonduri europene.

Cei care și-au anunțat deja sprijinul pentru Kovesi au invocat eficiența și rezultatele fostei șefe DNA. Cei care o atacă la Bruxelles vor să demonstreze că n-a acționat niciodată ca procuror independent, ci a fost un fel de marionetă a serviciilor secrete din România, iar sub conducerea ei au avut loc anchete abuzive. Aceasta este esența scrisorii lui Tudorel Toader. Ministrul justiției a insistat pe tema protocoalelor semnate cu SRI și nu întâmplător Koveși este târâtă de Ghiță într-o afacere care duce în final tot în operațiuni speciale.

Într-o frumoasă sincronizare cu politicienii și cu guvernul, secția specială s-a folosit de acuzațiile fugarului Sebastian Ghiță pentru a o transforma în suspect pe fosta șefă a DNA, calitate care i-ar putea compromite fostei șefe DNA șansele la șefia Parchetului European. Coincidența e prea mare, coordonarea cu PSD și cu guvernul prea evidentă.

”Eu nu am fost niciodată un procuror independent, pentru că am lucrat în acest sistem care își desfășoară activitatea în baza controlului ierarhic”, a declarat Adina Florea, în timpul audierilor din CSM pentru șefia secției speciale. Iar pentru Adina Florea, șeful ei este Tudorel Toader, care le-a tot explicat magistraților că procurorii sunt parte din executiv, funcționari la ordin.

La rândul lui, fostul propagandist comunist, ”combativ și cu spirit de inițiativă” cum este descris în arhivele PCR, a învățat de mic că procurorii și partidul sunt una. Asta crede și azi. E posibil ca Florea să forțeze o măsură de reținere, de arestare, sperând să obțină de la instanță măcar un control judiciar care să o țină pe Kovei în țară și să-i facă imposibilă deplasarea la Bruxelles.

Cu această anchetă vădit dirijată politic, guvernul PSD – ALDE mai face un mare pas hotărât către autoritarism. Mai corect spus ar fi către instalarea republicii infractorilor, o lume răsturnată în care furtul este permis iar o justiție funcțională înseamnă abuz.

Cu utilizarea procurorilor în lupta împotriva adversarilor, PSD și ALDE au mai trecut o linie roșie, după anihilarea justiției. Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Dan Voiculescu, Sebastian Ghiță&Co nu s-au mulțumit doar cu paralizarea sistemului, ci doresc răzbunare, contra-ofensivă și utilizarea instituțiilor statului în lupta lor pentru capturarea totală a statului.

Am văzut cu toții în ultimii doi ani cum au folosit jandarmeria în reprimarea violentă a manifestanților la protestul din 10 august, au capturat Curtea Constituțională, Curtea de Conturi, au asmuțit fiscul împotriva presei nealiniate, au călărit structuri din ministerul de interne pentru a-și spiona adversarii etc.

Utilizarea secției speciale în torpilarea adversarilor are semnificații mai mari și mai grave decât la prima vedere. Reprezintă un act brutal de răzbunare, un abuz instituțional flagrant, un derapaj democratic periculos. Este mesajul corupților către cei care i-au anchetat: acum vă anchetăm noi pe voi, vă distrugem, vă hăituim oriunde veți merge, vă facem praf chiar dacă distrugem democrația.

Este încă o execuție exemplară menită să inhibe cele câteva instituții care încă nu acționează la comanda puterii. Este, dacă vreți, încă o declarație de război explicită a borfașilor care au capturat statul.

Cei care au executat acest odios ordin politic vor trebui să răspundă după ce justiția va reveni în matca ei. Până atunci, depinde numai de noi să oprim cumva dezintegrarea României ca stat democratic. Peste patru luni, când România va preda președinția UE, nu vor mai avea nici o limită.

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei