Andreea Mitu e campioană la Praga. Prima finală după 4 ani de secetă și salt enorm în ierarhia WTA

Andreea Mitu e campioană la Praga. Prima finală după 4 ani de secetă și salt enorm în ierarhia WTA

Jucătoarea română de tenis Andreea Mitu a câştigat, duminică, turneul ITF de la Praga, dotat cu premii totale de 60.000 de dolari, după ce a învins-o în finală pe cehoaica Sara Bejlek, a patra favorită, cu 7-6 (7/1), 2-6, 6-3.

Andreea Mitu a revenit în forță în tenis. Foto Facebook

Andreea Mitu (31 ani, 450 WTA) s-a impus după două ore şi 21 de minute şi a obţinut cel mai important titlu ITF la simplu din carieră. Meciul cu sportiva din Cehia a fost unul destul de echilibrat, mărturie stând şi numărul total de puncte, 101-100 pentru Mitu. Sara Bejlek (17 ani, 213 WTA), a patra favorită, o învinsese în sferturi pe Irina Bara, cu 6-3, 6-4.

Aflată la un moment dat în partea superioară a clasamentului mondial - a ajuns până pe locul 68 -, Andreea Mitu s-a stins ușor-ușor și a alunecat până pe poziția 450. După succesul de la Praga, ea va realiza un salt spectaculos, de peste 100 de poziții. În clasamentul live WTA, ea se află în acest moment pe locul 309, cu 197 de puncte, din care 80 au fost obținute grație succesului din capitala Cehiei.

Andreea a avut în ultimii ani numeroase accidentări care au dus-o chiar spre locul 800 mondial. A născut în urmă cu 5 ani un băiețel, iar acum își împarte timpul între tenis și puștiul pasionat de robotică și

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat