Andreea Paul: PNL cere Guvernului să înceapă evaluarea avuției naționale

Andreea Paul: PNL cere Guvernului să înceapă evaluarea avuției naționale

PNL solicită Guvernului să înceapă evaluarea avuției naționale, a declarat miercuri deputatul liberalul Andreea Paul.

"PNL cere Guvernului tehnocrat să purceadă la evaluarea avuției naționale. Conform derogării pe care România a primit-o de la Eurostat, noi vom avea obligația să raportăm către statistica europeană abia în anul 2020. Nu cred că este timp de zăbavă. Necunoașterea avuției naționale deschide supapa furtului și a necunoașterii dimensiunii furtului din economia românească", a spus Andreea Paul, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acesteia, orice proiect de țară începe cu evaluarea avuției naționale. "În România, din anul 1990 nu s-a făcut această evaluare oficială de către INS a bogăției naționale", a afirmat Andreea Paul.

Ea a arătat că a interpelat mai multe ministere, care au răspuns în majoritate că nu știu sau nu ține de atribuțiile lor să facă evaluări în acest sens.

"În răspunsul pe care l-am primit de la Ministerul Finanțelor Publice și de la INS se recunoaște că într-adevăr, oficial, ultima evaluare a avuției naționale din România datează din 1990, publicată în raportul anual al INS în 1991. La vremea aceea bogăția națională se ridica la aproape 4.000 de miliarde de lei vechi. De atunci nimeni nu știe cu exactitate care este soldul contului patrimoniului național cu activele financiare și nefinanciare. În efortul meu de a afla de ce nimeni nu este interesat și de ce PSD a cerut derogare de la Eurostat pentru perioada 1995 și 2017, am aflat că nu există voință și citez 'capacitate pentru a estima aceste active financiare și nefinanciare, această bogăție economico-socială a României'", a afirmat deputatul PNL.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut