Andrei Baciu (CNCAV): Aproximativ 600.000 de persoane - înscrise pe listele de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID

Andrei Baciu (CNCAV): Aproximativ 600.000 de persoane - înscrise pe listele de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunţat că, până miercuri la ora 11,00, s-au înscris aproximativ 600.000 de persoane pe listele de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID.

"Campania de vaccinare, etapa a III-a, ultima etapă, disponibilă oricui peste 16 ani, a început de luni. Până astăzi, la ora 11,00, pe listele de aşteptare s-au înscris aproximativ 600.000 de persoane", a declarat, pentru AGERPRES, Andrei Baciu.


Potrivit acestuia, peste 415.000 de persoane s-au înscris direct pe platforma dedicată imunizării - vaccinare-COVID.gov.ro, peste 40.000 prin intermediul call-center-ului 021.414.44.25, iar peste 100.000 cu ajutorul medicilor.

"Există într-adevăr o dorinţă foarte mare de vaccinare, dar este esenţial să ştim că persoanele vârstnice, persoanele cu boli cronice vor fi prioritizate, pentru că pot să beneficieze cel mai mult de avantajele pe care le aduce imunizarea, practic protecţia împotriva îmbolnăvirii. Din cele aproximativ 600.000 de persoane, 118.000 au peste 65 de ani, alte 91.000 de persoane sunt cu boli cronice, iar populaţie din etapa a III-a, populaţie generală, aproximativ 330.000 de persoane", a adăugat vicepreşedintele Comitetului naţional pentru coordonarea activităţilor privind vaccinarea anti-COVID.

Andrei Baciu a precizat că 2,2 milioane de vaccinuri anti-COVID vor ajunge în România în luna martie şi peste 3,1 milioane de doze în luna aprilie.

"Vom deschide noi centre de vaccinare pe măsură ce aceste doze sosesc, vom deschide şi unităţi şi centre mobile. (...) Dacă până acum urmăream să vedem când vin doze unde sunt acestea alocate, care sunt centrele, acum avem un singur lucru de făcut: să intrăm pe platforma de vaccinare, să alegem un centru de vaccinare şi să ne înregistrăm pe lista de aşteptare, după care sistemul va face restul - ne va anunţa când vin doze, când ne este alocat un loc, noi urmând doar să selectăm ora şi ziua în care ne prezentăm la vaccinare", a mai spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

El a menţionat că, în prezent, există peste 760 de centre de vaccinare active, cu aproximativ 1.100 de cabinete. De asemenea, Andrei Baciu a subliniat că sunt deschise pentru populaţia generală şi centre ale MApN - 57 de centre cu vaccinul Pfizer şi 37 cu vaccinul AstraZeneca.

"Platforma funcţionează fără probleme în momentul de faţă. Au fost mici întârzieri pe care noi le-am anticipat, le-am anunţat în avans şi acestea au survenit din cauza faptului că toate aceste modificări s-au făcut în timp ce platforma funcţiona", a mai spus vicepreşedintele CNCAV. AGERPRES/(A - autor: Florentina Peia, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria