Andrei Caramitru: Generația asta va lua puterea. Toată. Și va schimba totul./EXCEPȚIONAL text!

Andrei Caramitru: Generația asta va lua puterea. Toată. Și va schimba totul./EXCEPȚIONAL text!

Andrei Caramitru: Generația asta va lua puterea. Toată. Și va schimba totul.

Excepțional textul publicat pe Facebook de Andrei Caramitru!

„România a progresat enorm în ultimii 20-25 de ani. În ciuda politicienilor care au furat și blocat tot. In ciuda unui sistem de stat mizerabil, in ciuda unui stat care își urăște proprii cetățeni.

De ce a progresat totuși România? Pentru că generația celor care au acum sub 50 de ani au muncit enorm în sistemul privat. Au învățat mult. Au inovat. Au lucrat zi și noapte. Au investit ei sau au adus banii multinaționalelor aici. Multi au fost plecati sau încă sunt in diaspora - ca sa acumuleze ceva bani și experiență. Ei s-au luptat pentru justiție, democrație și modernitate: au stat in frig, in gazele din Piața Victoriei, la cozi la vot.

Este generația lui Selly, a lui Ianis Hagi, a Simonei Halep, a lui Daniel Dines (fondatorul UIPath care acum valorează 8 miliarde de dolari), a celor care au manifestat in Piața Victoriei, a tinerilor care au ieșit masiv la vot pe 26Mai.

Generația asta nu mai tolerează politruci, oameni care au trăit toată viața lor din salarii mari la stat, oameni care sunt parte dintr-un sistem care nu funcționează, care este profund mizerabil și defect.

Și acum generația asta trebuie să ia puterea. De la Presedinte, la Prim Ministru la Primarii marilor orașe. Și - așa cum au reușit atât de mult pana acum, vor reuși sa schimbe și statul român, să îl facă sa funcționeze pentru oameni.

Și generația asta va lua puterea. Toată. Și va schimba - totul.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”