Andrei Muraru: Senatorii americani apreciază România pentru implicarea în facilitarea exporturilor de cereale ucrainene

Andrei Muraru: Senatorii americani apreciază România pentru implicarea în facilitarea exporturilor de cereale ucrainene

„Senatorii americani au avut remarci apreciative pentru implicarea României în facilitarea transportului de cereale, dar şi pentru eforturile substanţiale ale României în plan umanitar, prin măsurile de sprijin pentru refugiaţii care au ajuns în ţara noastră. Trei dintre senatorii prezenţi, Jeanne Shaheen, Ben Cardin şi Chris Coons au sprijinit introducerea în Senatul SUA a unui proiect de lege privind securitatea Mării Negre – Black Sea Security Act of 2022. Ei au subliniat şi cu acest prilej importanţa strategică a regiunii. De asemenea, senatorii prezenţi au reafirmat unanim continuarea sprijinului pentru Ucraina” , a precizat Andrei Muraru pe Facebook .

De la sfârşitul lunii aprilie şi până în prezent, 2,7 milioane de tone de cerealele ucrainene au tranzitat România pe şosele, pe calea ferată, pe mare sau pe Dunăre, iar eforturile de accelerare a transferului sunt în desfăşurare, potrivit diplomatului român.

Muraru a precizat în timpul audierii că trebuie investit în continuare în rutele de tranzit continentale, punctând în acest sens poziţionarea portului Constanţa, port care a devenit unele dintre cele mai importante rute maritime pentru cerealele provenite din Ucraina.

„Am subliniat că va trebui să investim în continuare în rutele de tranzit continentale – în primul rând ca mijloc de creştere a cantităţii de cereale care curge din Ucraina către zonele care au nevoie şi în al doilea rând, ca plan de urgenţă. Am punctat de asemenea poziţionarea portului Constanţa, cel mai mare de la Marea Neagră, ca port strategic, care a devenit una dintre cele mai importante rute maritime pentru cerealele provenind din Ucraina” , a adăugat ambasadorul României în Statele Unite.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

4 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

5 Judecați voi...