Andrei Pleșu și Adrian Sârbu, la Parchetul General pentru a fi audiați în dosarul "Mineriada"

Andrei Pleșu și Adrian Sârbu, la Parchetul General pentru a fi audiați în dosarul "Mineriada"

Fostul ministru al Culturii Andrei Pleșu s-a prezentat, joi, la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul "Mineriada", în calitate de martor.

Tot la Parchetul General a venit, joi, și omul de afaceri Adrian Sârbu, pentru a fi audiat în același dosar.

"Singurul film documentar despre Piață și despre acel episod nefericit a fost finanțat de Ministerul Culturii și făcut de Stere Gulea. A fost chemat și el. Pentru mine este o experiență nouă, pentru că nu am mai fost la procuratură până acum", a declarat Andrei Pleșu, la sosirea la sediul Parchetului General.

În opinia sa, "episodul 'Mineriada' ne-a costat foarte mult".

"Eu am aflat de prezența minerilor când, vrând să merg la serviciu, adică la Ministerul Culturii, mi-au oprit mașina, au percheziționat-o, m-au legitimat, mi-au dat drumul să plec și mi-au spus: 'Venim și noi!'. Atunci mi-am dat seama că orașul e împânzit, pentru că eu nu eram într-un executiv restrâns care lua decizii. (...) Eu nu pricep toată situația de atunci. În orice caz, ne-a costat foarte mult acel episod", a spus Pleșu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...