Andrew Cuomo, fostul guvernator al New York-ului, găsit vinovat pentru hărțuirea a 13 femei: „Porecle bazate pe sex, tratament preferențial“

Andrew Cuomo, fostul guvernator al New York-ului, găsit vinovat pentru hărțuirea a 13 femei: „Porecle bazate pe sex, tratament preferențial“

Camera executivă a statului și Departamentul de Justiție al SUA au ajuns la un acord oficial privind acuzațiile aduse la adresa fostului guvernator al New York-ului, conform The Guardian.

Andrew Cuomo Arhivă Adevărul

Fostul guvernator , de 66 de ani, care a demisionat în 2021, „a supus în mod repetat aceste angajate la contacte sexuale nedorite și neconsensuale; priviri cu ochi dulci; comentarii sexuale nedorite; porecle bazate pe sex; comentarii privind aspectul lor fizic; și/sau tratament preferențial bazat pe aspectul lor fizic", se arată în acord, care a fost publicat vineri.

Democratul Andrew Cuomo, un democrat și fiul unui fost guvernator, Mario Cuomo, a ajuns în prim-plan în timpul pandemiei de Covid din 2020 și a fost considerat în general ca având ambiții prezidențiale.

El a negat acuzațiile de comportament sexual nepotrivit, dar Cuomo a demisionat în august 2021, după ce procurorul general al New York-ului, Letitia James, a dat crezare reclamațiilor la adresa sa.

În vârstă de 66 de ani, Cuomo se luptă cu procesele civile intentate de două femei care îl acuză de hărțuire sexuală și, după cum spune New York Times, încearcă să reintre în viața politică.

Ancheta "a constatat, de asemenea, că personalul de rang înalt al lui Cuomo era la curent cu comportamentul său și a exercitat represalii împotriva a patru dintre femeile pe care le-a hărțuit".

Rita Glavin, o avocată a lui Cuomo, a declarat pentru Times: „Aceasta nu este nimic mai mult decât o înțelegere politică fără nicio investigație. Guvernatorul Cuomo nu a hărțuit sexual pe nimeni“.

Este pentru a doua oară în ultimii 13 ani când guvernatorului statului New York îşi prezintă demisia după implicarea într-un scandal. Precedentul caz este cel al lui Eliot Spitzer, care a demisionat în 2008 sub acuzaţia că ar fi patronat prostituate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat