Andrew Tate a fost interzis pe TikTok, Facebook și Instagram, pentru misoginism și violență




Andrew Tate a fost interzis pe TikTok, Facebook și Instagram, pentru misoginism și violență

Cunoscut pentru postările sale misogine și violente, influencerul britanic a rămas fără conturi pentru că a încălcat grav normele platformelor.

Andrew Tate a devenit o adevărată vedetă în social media în ultimele luni FOTO Captură YouTube

Înainte ca profilul lui de Instagram să fie șters, Tate (35 de ani) avea 4,7 milioane de urmăritori în această rețea. TikTok a șters nu numai contul britanicului, ci și o pagină făcută de fanii acestuia, potrivit Insider . Popularitatea lui Andrew Tate a explodat în acest an, după ce a postat numeroase clipuri cu mesaje misogine și violente.

Deciziile luate de Meta (compania care deține Facebook și Instagram) și TikTok vin la puțin timp după ce numeroase organizații și activiști au criticat dur conținutul postat în social media de britanic.

În numeroase clipuri, inclusiv videoclipuri postate pe YouTube, acesta se referă la femei ca fiind „o proprietate“, le explică urmăritorilor săi cum să atace femeile și cum să le forțeze să facă sex și descrie adolescentele ca fiind mai atractive decât femeile de 20 de ani, deoarece pot fi ușor controlate. Clipurile sale de pe platforma TikTok au avut peste 12 miliarde de vizualizări.

În pofida acestui conținut violent, Andrew Tate a devenit o adevărată vedetă în social media în ultimele luni, iar popularitatea sa a crescut imens. Fostul sportiv afișează o imagine de playboy îmbrăcat în haine de firmă, se pozează cu mașinile sale de lux și călătorește cu avioane private.

Misoginismul nu este tolerat pe TikTok

Un purtător de cuvânt al companiei Meta a declarat pentru Insider că Tate a fost interzis pe Facebook și Instagram pentru încălcarea politicilor referitoare la organizații și indivizi periculoși, precum și pentru încălcarea politicilor privind discursurile ce instigă la ură. Interdicția este permanentă.

Am oameni care se ocupă de caz. De fapt, eu chiar le înțeleg poziția, nu sunt furios. Instagram nu e o mare pierdere pentru mine, oricum foloseam rar acea rețea. Dar eu sunt o persoană religioasă, cred că Dumnezeu va birui, adevărul va birui“, a declarat Tate, într-un live, imediat după decizie.

Un purtător de cuvânt al TikTok a declarat pentru publicația citată că platforma a închis contul lui Tate, care avea peste 100.000 de urmăritori, deoarece „misoginismul este o ideologie plină de ură și nu este tolerată pe TikTok“.

În 2017, contul de Twitter al britanicului fost suspendat după ce a spus că victimele violului și ale hărțuirii sexuale ar trebui să „poarte responsabilitatea“ pentru agresiune. Canalul lui de YouTube este încă activ și are 759.000 de abonați.

După ce și-a încheiat cariera în kickboxing, Andrew Tate a participat, în 2016, la reality-show-ul Big Brother. El a fost dat afară din casă după ce a fost difuzată o înregistrare în care ataca o femeie cu o curea.

Andrew și fratele său, Tristan, au avut un studio de videochat în Londra, însă una dintre angajate i-a acuzat că au sechestrat-o și au obligat-o să lucreze pentru ei. După acest scandal, cei doi s-au mutat în România. În primăvara acestui an, cei doi au fost audiați de polițiștii români din același motiv: ar fi sechestrat, în vila lor din Pipera, două tinere pe care voiau să le oblige să se prostitueze.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”