Andrzej Duda sprijină aspiraţiile Georgiei de integrare europeană şi califică Rusia drept stat agresor

Andrzej Duda sprijină aspiraţiile Georgiei de integrare europeană şi califică Rusia drept stat agresor

Preşedintele polonez Andrzej Duda a condamnat miercuri ''politicile imperiale, agresive'' ale Moscovei în regiunea Caucazului şi a calificat Rusia drept ''un stat agresor'', informează thenews.pl.

În timpul unei vizite de două zile la Tbilisi, şeful statului polonez a reiterat sprijinul ţării sale pentru aspiraţiile Georgiei de aderare la Uniunea Europeană şi la NATO.

''Solidaritatea şi unitatea noastre trebuie să stea împotriva oricărui marş imperial. Mă aflu aici pentru a spune clar că există loc suficient într-o Europă unită şi în NATO pentru prietenii noştri din Europa de Est - Georgia, ca şi Ucraina şi Republica Moldova'', a adăugat Duda, care a participat miercuri la celebrarea Zilei independenţei Georgiei, la Tbilisi.

În aceeaşi zi, într-o vizită la linia administrativă cu regiunea separatistă Osetia de Sud, preşedintele Poloniei a afirmat că ''politicile imperiale, agresive ale Rusiei au privat oamenii de oportunităţi de dezvoltare şi de vieţile lor normale şi au condus la distrugerea unor naţiuni''.

''Asemenea acţiuni nu pot fi tolerate de comunitatea internaţională. Rusia nu este o ţară normală, nu este o ţară care se comportă normal, ci este un stat agresor'', a subliniat el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tânăr măcelărit de membrii unuia dintre cele mai sângeroase clanuri de lângă București

2 „Uite cum o frec pentru tine, aici trebuia să fie gura ta” a ajuns consilier la BNR, coleg cu Dăncilă

3 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!

4 Un dom de căldură, cu temperaturi de 45 grade Celsius, va pârjoli România și sud-estul Europei

5 Citiți! / Când ăștia au bătut cu pumnul în masă, președintele României a întors o lege care le strica ploile...