Angajata CEC din Zlatna, care a delapidat peste 6,3 milioane lei, și-a recunoscut fapta

Angajata CEC din Zlatna, care a delapidat peste 6,3 milioane lei, și-a recunoscut fapta

Angajata Agenției Zlatna a CEC Bank acuzată că a delapidat peste 6,3 milioane de lei și peste 273.000 de euro, dublu față de cât s-a estimat inițial, a recunoscut în fața procurorilor comiterea faptei, fiind de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani de închisoare în regim de detenție, potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatei Elena Meteșan, aflată în stare de arestat preventiv de la începutul lunii septembrie, cu privire la săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată care a produs consecințe deosebit de grave.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că, timp de 11 ani, în perioada noiembrie 2005 — august 2016, inculpata Elena Meteșan, fiind angajată în cadrul CEC BANK—Agenția Zlatna, în baza unei rezoluții infracționale unice, și-a însușit mai multe sume de bani, constând în depuneri efectuate de către clienți, cât și în sume de bani remise de aceștia în vederea depunerii. Ea a produs un prejudiciu în valoare de peste 6,3 milioane de lei de și 273.744 de euro, potrivit anchetatorilor.

Inițial, femeia a fost acuzată că a delapidat peste 3,2 milioane de lei în perioada 2012 — 2016.

În prezența apărătorului ales, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa. Ea a acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală, fiind de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani închisoare în regim de detenție, menționează sursa citată.

Procurorii au solicitat instanței menținerea măsurii arestării preventive a inculpatei și menținerea măsurilor asiguratorii. Dosarul de urmărire penală privind pe inculpata Elena Meteșan, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Alba.

În cauză se continuă efectuarea de acte de urmările penală și față de sora acesteia, Victoria Popa, inculpată în același dosar.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro