Angajata Meta concediată după ce s-a lăudat că nu face nimic, succes incredibil. Suma uriașă pe care o face lunar

Angajata Meta concediată după ce s-a lăudat că nu face nimic, succes incredibil. Suma uriașă pe care o face lunar

Femeia care s-a lăudat că nu face nimic și câștigă 190.000 de dolari anual a avut numai de câștigat după ce a fost concediată de compania Meta. Acum, Maddie, care este din Florida, face și mai mulți bani datorită TikTok.

Maddie Machado a fost concediată după o postare pe TikTok FOTO Captură video

Maddie Machado a devenit celebră după ce a povestit într-o postare pe TikTok că lua de la Meta un salariu de 190.000 de dolari pe an și nu făcea nimic. La scurt timp a fost concediată.

Pentru a lămuri cum au stat exact lucrurile, femeia a făcut precizări pentru The Independent , citat de Digi24 : „După ce am lucrat ca manager de program de recrutare la Microsoft timp de trei ani și jumătate, am primit o ofertă grozavă de la Meta, în septembrie 2021. Așa că am acceptat-o. Erau mai mulți bani decât am crezut vreodată că aș putea să câștig de pe o asemenea poziție și pot spune că am fost incredibil de entuziasmată. Când am început, era perioadă ciudată în companie... Eram vizați de știri negative, astfel că recrutarea candidaților era o provocare mare. Apoi, compania și-a schimbat numele din Facebook în Meta, ceea ce s-a întâmplat la scurt timp după ce am început să lucrez. Acțiunile s-au prăbușit", a povestit femeia.

Trei luni, accentul s-a pus pe acomodare

Ea a făcut precizări despre perioada de acolo care a fost cu adevărat ciudată, la început și a ținut să precizeze că nu era singura care nu făcea nimic. Toată echipa stătea, din cauza unui proces ineficient.

"Procesul de integrare a fost fantastic. Totul a fost incredibil de organizat, lucru pe care l-am apreciat foarte mult. Am lucrat la diverse companii, dar cu siguranță că aici integrarea a fost foarte ușoară. Dar doar după o lună am fost mutată într-o altă echipă cu toți angajații noi. Managerul nostru era și el nou, așa că habar n-aveam ce facem. În primele trei luni accentul s-a pus pe acomodare.

Când am fost în sfârșit gata să începem recrutarea, am realizat că numărul de candidați era limitat și aceștia nu voiau să lucreze pentru Facebook. Când eram la Microsoft, primeam un salariu de 135.000 de dolari pe an și lucram 35 de ore pe săptămână. Dar la Meta, chiar nu aveam de lucru. Găsirea unui potențial candidat dura câteva ore; scopul nostru era acela de a vorbi cu între trei și cinci candidați pe săptămână și cei mai mulți dintre noi nu am reușit să atingem acest obiectiv. Nu a fost neapărat vorba că „nu faceam nimic” la Meta, pur și simplu nu era ceea ce mă așteptam să fac pentru salariul pe care îl câștigam. Nu stăteam doar eu și nu făceam nimic pentru 200.000 de dolari; era o întreagă echipă de recrutori care nu făceau nimic din cauza unui proces ineficient. Știam asta când am început; erau prea mulți recrutori pentru puțini candidați”, povestește Maddie Machado.

Contul de TikTok a "explodat"

Totodată, ea a spus că înainte de angajarea la Meta nu avea prea mulți urmăritori pe rețelele sociale, dar a început să posteze pe TikTok diverse clipuri legate de activitățile zilnice.

Pentru că tocmai începusem să lucrez la companie, am făcut un videoclip despre pachetul de beneficii. Probabil a fost al treilea sau al patrulea TikTok pe care l-am postat și s-a întâmplat să devină viral. Apoi, oamenii au început să pună întrebări precum: „Cum ai obținut un loc de muncă acolo?” sau „Cum ai fost remarcată?” Așa am început să am conținut, iar contul meu de TikTok a crescut la 50.000 de urmăritori în doar câteva săptămâni. La sfârșitul anului 2021 echipa juridică a lui Meta m-a contactat. Am postat ceva pe Instagram Story despre faptul că nu îmi dau seama câți oameni aveau sentimente negative față de Facebook. Când m-am întâlnit cu echipa juridică, mi-au arătat story-ul și aproape că am murit. Nu-mi venea să cred că mă privesc pe ecran. Deoarece Meta deține Instagram, ei pot vedea toate poveștile tale de pe Instagram. Pot vedea și toate mesajele. Pot vedea totul. Ar trebui să fie clar că nu ai intimitate atunci când lucrezi acolo. Nu am crezut niciodată că cineva va urmări poveștile mele...”, a mai spus femeia.

Spune că după acea întâlnire și-a făcut curat în postările de pe rețelele sociale, dar după 2 luni a ieșit la suprafață clipul de pe TikTok cu pachetul de beneficii, cel care se viralizase. „Meta a explicat că postările mele de pe rețelele sociale erau în „conflict de interese”, pentru că oamenii mă vedeau ca pe un purtător de cuvânt al companiei... Două zile mai târziu m-au concediat”, a spus ea.

Concedierea se pare că a fost cu mult noroc pentru Maddie. Ea și-a deschis propria afacere, în același domeniu: recrutarea de personal. Compania ei are deja 7 angajați: „Îmi place ceea ce fac. Lucrez cu oricine vreau și pot fi eu însumi pe rețelele sociale”. De asemenea, a ținut să precizeze că are un câștig mult mai mare. Într-o lună a făcut aproape la fel de mulți bani cât ar fi câștigat într-un an la Meta, totul datorită afacerii sale și a postărilor de pe TikTok.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...