Angajații Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității au intrat în grevă japoneză

Angajații Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității au intrat în grevă japoneză

Angajaţii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, atât cei afiliaţi, cât şi cei neafiliaţi sindicatului, au intrat de joi în grevă japoneză, fiind nemulţumiţi de situaţia salarială, informează CNS Cartel Alfa, printr-un comunicat.

Angajaţii CNSAS au intrat în grevă japoneză. Foto: Arhivă

Ca rezultat al eşecurilor tuturor demersurilor făcute de conducerea CNSAS în materie salarială, angajaţii instituţiei noastre se află într-o situaţie discriminatorie faţă de colegii din alte instituţii publice din administraţia publică centrală, încă de la intrarea în vigoare a Legii 153/2017, fapt care a creat şi continuă să provoace o stare de nemulţumire profundă, fiind trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici. Considerăm inadmisibilă perpetuarea acestei situaţii de fapt", spun reprezentanţii sindicatului CNSAS, scrie Agerpres.

Revendicările acestora vizează: aplicarea fără întârziere a prevederilor Legii 153/2017 şi încadrarea tuturor angajaţilor CNSAS pe grila maximă de salarizare, care ar fi trebuit a fi aplicată la data de 1 ianuarie 2022 şi care nu se aplică nici în prezent; calcularea sporului de condiţii vătămătoare în cuantum de 15%, aşa cum este prevăzut în ordinele de numire în funcţie, respectiv contractele individuale de muncă; acordarea unei majorări de 15% a salariului de bază pentru complexitatea muncii.

„Încă din 2018, instituţia noastră a iniţiat demersuri atât pe lângă Parlamentul României, cât şi pe lângă Guvernul României pentru îndreptarea inechităţilor salariale, acţiuni care nu au avut niciun rezultat. Totodată, fiecare iniţiativă a fost respinsă pe motiv că la o proximă iniţiativă legislativă vor fi eliminate aceste discriminări. În funcţie de evoluţia evenimentelor, ne rezervăm dreptul de a demara şi alte acţiuni de protest, în condiţiile legii", subliniază sindicaliştii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 El este interlopul care a închis Taverna Racilor. A făcut toxiinfecție și l-a reclamat pe Pescobar

2 Ion Țiriac, despre cazul Halep: „A făcut o greșeală, una singură. Dacă nu știa, e foarte trist”

3 „Sunt dezgustată” / Andreea Antonescu, după ce ar fi fost refuzată de Cătălin Bordea

4 „Mai degrabă, era așa adoptată să zic” / Prima declarație oficială a băiatului lui Buzatu despre amanta baronului PSD

5 Liderul PSD, avalanșă de gafe și minciuni în emisunea lui Gâdea, la Antena 3