Angajaţii din Radio România protesteaza luni faţă de eliminarea taxei radio-TV

Angajaţii din Radio România protestează luni, de la ora 10:30, în faţa instituţiei împotriva eliminării taxei radio-TV, proiect aflat pe agenda Parlamentului.

Angajaţii din Radio România protesteaza luni faţă de eliminarea taxei radio-TV

Protestul angajaţilor Radio România vine după ce foşti Preşedinţi–Directori Generali ai Societăţilor Române de Radio şi Televiziune au semnat, săptămâna trecută, o scrisoare deschisă în care susţin că iniţiativa parlamentară de a desfiinţa taxa radio-tv "este deosebit de periculoasă pentru democraţia României" şi, adoptată, va duce la abuzuri politice de neoprit.

Suspendarea taxei radio-tv apare într-un proiect de lege depus de PSD, ce prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale. Comisia de buget-finanţe din Senat a adoptat pe 17 octombrie raportul de admitere a proiectului de lege iniţiat de PSD care prevede anularea a 102 taxe nefiscale, printre care se află şi taxele radio-TV.

Ca reacţie, doisprezece foşti Preşedinţi–Directori Generali (PDG) –Profesorul univeristar dr. Tudor Cătineanu, academicianul Răzvan Theodorescu, Nora Rebreanu, Stere Gulea, Dragoş Seuleanu, Cristian Hadji Culea, Maria Ţoghină, Tudor Giurgiu, Andras Istvan Demeter, Claudiu Săftoiu, Alexandru Lăzescu şi Stelian Tănase– au semnat o scrisoare deschisă remisă presei prin care invită la regândirea propunerii parlamentare de a desfiinţa taxa radio-tv.

"Această iniţiativă parlamentară este deosebit de periculoasă pentru democraţia României şi din această cauză şi iniţiativa noastră este, din câte ştim, fără precedent. Niciodată, noi, foşti Presedinţi–Directori Generali ai Societăţilor Române de Radiodifuziune şi Televiziune nu am mai colaborat într-un demers public pentru salvarea instituţiilor pe care le-am slujit după ce am jurat pe Constituţia României şi pe Biblie", se afirmă în scrisoare.

Şi reprezentanţii TVR au reacţionat faţă de proiectul de eliminare a taxei radio-TV, fiind de părere, într-un comunicat remis presei, că finanţarea de la buget ar duce la dependenţă faţă de factorii politici.

TVR consideră că propunerea legislativă privind eliminarea taxei TV şi finanţarea Televiziunii Române, în principal, din fonduri de la bugetul de stat "ar afecta misiunea publică a TVR şi ar crea premisele unei puternice dependenţe a acestei instituţii faţă de factorii politici".

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

4 Marfă pentru DNA! Ce-am anunțat sâmbăta trecută se întâmplă! Măcel în PSD Olt! Stănescu l-a ras pe Ciocan din …

5 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala