Angajatorii petrec „între 3 și 5 secunde” pe CV-ul tău: ce îi interesează cu adevărat

Angajatorii petrec „între 3 și 5 secunde” pe CV-ul tău: ce îi interesează cu adevărat

Responsabilii de recrutare petrec foarte puțin timp uitându-se la fiecare CV - „trei-cinci secunde” înainte de a decide dacă este o persoană potrivită pentru job, spune Simon Taylor, fost recrutor la Disney, relatează CNBC.

Recrutorii se uită la funcția deținută la actualul loc de muncă. FOTO: Shutterstock

Pentru a obține informațiile de care au nevoie într-o perioadă atât de scurtă de timp, recrutorii devin „maeștrii scanării cuvintelor cheie”, spune el, concentrându-se exact pe elementele din CV-ul tău care dovedesc dacă ar trebui sau nu să avansezi în procesul de angajare. Iată la ce se uită aceștia cu adevărat.

Actualul loc de muncă

În primul rând, recrutorii se uită la funcția deținută la actualul loc de muncă, spune Taylor.

Ei vor compara pentru a vedea cât de asemănător este cu rolul pe care caută să îl ocupe. Acest lucru le va da o idee despre paralelele dintre ceea ce faci acum și ceea ce ai putea face în compania lor. Cu cât rolul este mai apropiat, cu atât tranziția ar putea fi mai ușoară și cu atât mai multe competențe relevante pe care le-ai putea aduce.

Dacă nu sunteți angajat în prezent, managerii care fac angajări se vor uita la cel mai recent loc de muncă, spune Taylor.

Experiență de muncă la „companii care au o reputație bună”

Atunci când recrutorii vor scana titlul celui mai recent loc de muncă al tău, se vor uita și la numele companiei la care lucrezi sau la care ai lucrat.

„Poate că este vorba de o companie din Fortune 500 și caută candidați care provin de la companii de renume, de dimensiuni sau cu un domeniu de activitate similare”, spune Taylor. Sau este vorba de un start-up și vor să vadă dacă ai avut o astfel de mentalitate de hărnicie.

Ideea este că firma anterioară îți va da o idee despre tipul de cultură cu care ești obișnuit și la care ai putea face tranziții în viitor.

Nu este întotdeauna atât de clar

Un candidat poate include un rezumat, cum ar fi „câteva puncte în partea de sus a CV-ului, rezumând primele șase abilități pe care le are sau tipurile de experiență”, spune Taylor. Acest lucru nu este obligatoriu și nu toată lumea include unul, dar un recrutor ar putea analiza și asta.

„Nu este întotdeauna atât de alb-negru” ca aceste trei elemente, spune el. Dacă aveți un titlu relevant, dar nu au auzit de cea mai recentă companie la care ați lucrat „atunci ar putea începe să citească puțin mai departe” pentru a vedea ce ați mai realizat. Totuși, în ansamblu, funcțiile deținute, companiile de angajare și rezumatul CV-ului sunt cele trei componente la care se uită recrutorii în cele trei-cinci secunde pe care vi le acordă.

Atunci când vă adaptați CV-ul pentru un rol, clarificați funcțiile avute și angajatorii și reflectați limbajul descrierii postului în rezumat, în măsura în care este relevant, pentru a vă oferi cea mai bună șansă de a avansa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat