Angela Merkel: Atacatorii grupării Stat Islamic "au ridiculizat" Germania

Angela Merkel: Atacatorii grupării Stat Islamic "au ridiculizat" Germania

Atacatorii grupării teroriste Stat Islamic care s-au dat drept refugiați "au ridiculizat" Germania și pe alți refugiați, a declarat joi cancelarul german Angela Merkel, informează DPA și Reuters.

Teroriștii vor să lovească în disponibilitatea noastră de a prelua refugiați, ne opunem ferm acestui lucru, a insistat Merkel, care a repetat mantra sa despre capacitatea țării sale de a face față unui aflux fără precedent de refugiați: "Putem face acest lucru" (Wir schaffen das), a spus Merkel. Sunt convinsă că putem gestiona acest obiectiv istoric, a reiterat ea.

Cancelarul Merkel a anunțat că armata Germaniei, Bundeswehr, va fi "integrată" în lupta împotriva terorismului.

Germania se opune "urii și fricii" pe care vor să le instaureze teroriștii, a spus Merkel, care a pledat pentru îmbunătățirea procesului de repatriere a migranților. Totuși, a avertizat cancelarul german, înaintea luării oricărei măsuri, este necesară mai înainte o analiză atotcuprinzătoare. Ea a pledat pentru crearea unui sistem de avertizare timpurie care să alerteze autoritățile în legătură cu amenințările privind radicalizarea.

Cancelarul german a apreciat totodată că seria de atacuri în Franța, Belgia, Turcia și Orlando (SUA) sunt "șocante și deprimante". Tabuurile lumii civilizate au fost distruse în locuri în care s-ar fi putut afla oricare dintre noi, a spus ea.

Referindu-se la tentativa de lovitură de stat eșuată din Turcia, Merkel a apreciat că după un astfel de puci, este important ca cei care l-au condus să fie identificați, dar a subliniat în același timp că este important ca răspunsul autorităților de la Ankara trebuie să fie proporțional cu faptele. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre „gaura neagră” a lui Ciolacu

2 Voi vedeți ce pregătesc americanii? Nici filmele SF n-au mers atât de departe...

3 VIDEO Rareș Bogdan, afacere sub acoperire: a dat un covrig pe două mere

4 „Cea mai detestată femeie din Marea Britanie” cere 200 de dolari invitaților la masa sa de Crăciun

5 Fanii CFR Cluj, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc