Angela Merkel: Atacatorii grupării Stat Islamic "au ridiculizat" Germania

Angela Merkel: Atacatorii grupării Stat Islamic "au ridiculizat" Germania

Atacatorii grupării teroriste Stat Islamic care s-au dat drept refugiați "au ridiculizat" Germania și pe alți refugiați, a declarat joi cancelarul german Angela Merkel, informează DPA și Reuters.

Teroriștii vor să lovească în disponibilitatea noastră de a prelua refugiați, ne opunem ferm acestui lucru, a insistat Merkel, care a repetat mantra sa despre capacitatea țării sale de a face față unui aflux fără precedent de refugiați: "Putem face acest lucru" (Wir schaffen das), a spus Merkel. Sunt convinsă că putem gestiona acest obiectiv istoric, a reiterat ea.

Cancelarul Merkel a anunțat că armata Germaniei, Bundeswehr, va fi "integrată" în lupta împotriva terorismului.

Germania se opune "urii și fricii" pe care vor să le instaureze teroriștii, a spus Merkel, care a pledat pentru îmbunătățirea procesului de repatriere a migranților. Totuși, a avertizat cancelarul german, înaintea luării oricărei măsuri, este necesară mai înainte o analiză atotcuprinzătoare. Ea a pledat pentru crearea unui sistem de avertizare timpurie care să alerteze autoritățile în legătură cu amenințările privind radicalizarea.

Cancelarul german a apreciat totodată că seria de atacuri în Franța, Belgia, Turcia și Orlando (SUA) sunt "șocante și deprimante". Tabuurile lumii civilizate au fost distruse în locuri în care s-ar fi putut afla oricare dintre noi, a spus ea.

Referindu-se la tentativa de lovitură de stat eșuată din Turcia, Merkel a apreciat că după un astfel de puci, este important ca cei care l-au condus să fie identificați, dar a subliniat în același timp că este important ca răspunsul autorităților de la Ankara trebuie să fie proporțional cu faptele. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor