Angela Merkel îl va primi luni la Berlin pe noul președinte francez Emmanuel Macron (purtător de cuvânt)

Angela Merkel îl va primi luni la Berlin pe noul președinte francez Emmanuel Macron (purtător de cuvânt)

Cancelarul german Angela Merkel îl va primi luni pe noul președinte francez Emmanuel Macron, a doua zi după ce acesta își va prelua oficial atribuțiile, a anunțat vineri purtătorul de cuvânt al cancelariei germane Steffen Seibert, citat de AFP și Reuters.

"Cancelarul are bucuria de a-l primi luni la sfârșitul după-amiezii la cancelarie pe noul președinte francez", a indicat vineri purtătorul de cuvânt, în cadrul conferinței de presă obișnuite.

Macron, care a câștigat duminică al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța cu 66,1% din voturi în fața contracandidatei de extremă dreapta Marine Le Pen (33,9% din sufragii), va merge în vizită la Angela Merkel în prima sa deplasare în străinătate în calitate de președinte al Franței, a declarat luni pentru canalul digital francez CNews Sylvie Goulard, membră a Parlamentului European și o apropiată a lui Macron.

Merkel și Macron au avut o convorbire telefonică duminică seara, după anunțul rezultatului alegerilor, a anunțat atunci purtătorul de cuvânt al cancelarului german. Angela Merkel i-a spus lui Emmanuel Macron că ''dorește cu nerăbdare o cooperare strânsă, în spiritul prietenei tradiționale franco-germane'', a spus Seibert.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...