Angela Merkel se aşteaptă la discuţii ''nu foarte uşoare'' pentru desemnarea preşedintelui Comisiei Europene

Angela Merkel se aşteaptă la discuţii ''nu foarte uşoare'' pentru desemnarea preşedintelui Comisiei Europene

Cancelarul german Angela Merkel a declarat duminică că nu se aşteaptă la "discuţii foarte uşoare" la summitul de la Bruxelles al liderilor europeni care vor încerca să se înţeleagă asupra nominalizărilor la posturile cheie ale UE, relatează AFP, dpa şi Reuters.

"Având în vedere cum se prezintă lucrurile, nu vor fi discuţii foarte uşoare, cel puţin asta putem spune", a estimat ea la venirea la summitul unde ar urma să fie desemnat succesorul luxemburghezului Jean-Claude Juncker în fruntea Comisiei Europene.

"Vom încerca să fim constructivi. Dar este important, de asemenea, să evităm un conflict interinstituţional, aşa că va dura ceva timp", a adăugat Merkel.

Eurodeputaţii din Parlamentul European din cele mai mari două grupuri vor ca preşedintele Comisiei Europene să fie ales dintre candidaţii cap de listă la alegerile din mai. Dar ele au pierdut din mandate şi nu au o majoritate în PE, a spus Angela Merkel.

Pentru a fi ales, viitorul preşedinte al Comisiei Europene are nevoie de sprijinul a cel puţin 72% din cele 28 de state membre, care trebuie să reprezinte cel puţin 65% din populaţia UE, notează Reuters.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”