Angela Merkel sprijină măsurile anunțate de ministrul de externe german împotriva Turciei

Angela Merkel sprijină măsurile anunțate de ministrul de externe german împotriva Turciei

Cancelarul german Angela Merkel consideră măsurile care vizează Turcia, anunțate joi de ministrul de externe Sigmar Gabriel, ca fiind "necesare și inevitabile", a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului german, relatează Reuters și AFP.

"Merkel: Măsurile anunțate de ministrul de externe împotriva Turciei sunt necesare și inevitabile", a scris purtătorul de cuvânt al guvernului Steffen Seibert într-un mesaj pe Twitter.

Ministrul de externe german Sigmar Gabriel a anunțat joi o serie de măsuri împotriva Turciei ca răspuns la reținerea unui activist german pentru drepturile omului.

Șeful diplomației germane a acuzat Ankara de încălcări sistematice ale drepturilor omului și a considerat că acestea "îndepărtează Turcia de baza valorilor europene" și de cele ale NATO. Aceste încălcări nu pot "rămâne fără consecințe", a spus el.

Sigmar Gabriel a afirmat că Germania va discuta cu partenerii UE despre aspirațiile Turciei de a se alătura blocului comunitar și a subliniat că Berlinul nu va mai putea garanta investițiile germane în Turcia. El a adăugat că nu poate lua în considerare discuții cu privire la prelungirea uniunii vamale cu Turcia și a emis noi recomandări de călătorie, avertizând în legătură cu riscurile pentru germanii care doresc să meargă în Turcia.

Reorientarea politicii germane, o măsură calificată drept necesară și indispensabilă de cancelarul Angela Merkel, va include o revizuire a creditelor, a garanțiilor și ajutoarelor financiare acordate de Berlin pentru exporturile și investițiile în Turcia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro