Angelina Jolie vizitează copiii ucraineni internaţi la spitalul Bambino Gesú din Roma

Angelina Jolie vizitează copiii ucraineni internaţi la spitalul Bambino Gesú din Roma

Actriţa şi activista americană Angelina Jolie a făcut o vizită surpriză copiilor ucraineni internaţi la spitalul Bambino Gesú din Roma la încheierea căreia şi-a exprimat îngrijorarea faţă de viitorul incert care îi aşteaptă, într-un mesaj pe care l-a postat joi pe reţelele de socializare, relatează EFE.

Angelina Jolie, trimis special al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) din anul 2012, a putut să-i salute şi să se intereseze de situaţia celor 31 de copii din Ucraina victime ale războiului şi internaţi în acest centru de pediatrie, cel mai mare din Europa şi proprietate a Vaticanului.

Supranumit "spitalul papei", centrul a îngrijit în total 130 de minori de la declanşarea invaziei ruse, la 24 februarie, dintre care 31 au rămas în continuare internaţi, au declarat pentru EFE surse medicale.


Foto: (c) Ospedale Pediatrico Bambino Gesu/Handout via REUTERS


"Mă rog ca acest război să se sfârşească. Este singur mod de a pune capăt suferinţelor şi exodului din zona de conflict. Este oribil să vezi cum copiii plătesc acest preţ prin vieţile lor, sănătatea afectată şi prin traume", a declarat actriţa.

Angelina Jolie, care potrivit mediilor locale se află în capitala italiană din motive legate de activitatea sa cinematografică, şi-a exprimat totodată îngrijorarea faţă de "viitorul incert" care îi aşteaptă pe aceşti copii după această tragedie.

Vizita actriţei a avut loc în aceeaşi zi în care UNHCR a confirmat că într-o singură lună aproape 4 milioane de ucraineni au fugit din ţara lor, în timp ce alte 6 milioane şi jumătate au fost strămutaţi în interiorul frontierelor.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”