Anglia - Iran: Britanicii au făcut muSaka apărarea asiaticilor

Anglia - Iran: Britanicii au făcut muSaka apărarea asiaticilor

Lecție de fotbal a Angliei în partida contra Iranului, în cel de-al doilea meci de la Cupa Mondială Qatar 2022. Deși au părut că au vrut și au avut parte de o susținere mai puternică din tribune, iranienii nu au făcut față jocului compex al europenilor. S-a încheiat 6-2 și britanicii își înscriu clar numele pe lista candidatelor la titlul mondial.

Marcus Rashford înscrie lejer pentru 5-1 în meciul Anglia - Iran. Foto EPA EFE

Iranul a avut parte de un incident neplăcut, portarulul Alireza Beiranvand ciocnindu-se cu un coechipier și fiind nevoit să fie schimbat după numai 20 de minjute de joc. Seyed Hosseini a intrat în locul și a fost victima perfectă: în 10 minute noua senzație a fostbalului englez, Bellingham (35), apoi Saka (43) și Sterling (45) au mitraliat poarta Iranului , în urma unor faze-școală. 3-0 la pauză!

Taremi a salvat onoarea Iranului

Saka a mai punctat o dată după reluare (62), iar imediat iranienienii au marcat golul de onoare, prin Taremi (65). Nou-intratul Rashford a făcut 5-1 (71), pentru ca Anglia să realizeze un scor de tenis în ultimele minute, când Grealish a punctat pentru 6-1. Același Taremi a înscris dintr-un penalty acordat în urma consultării VAR pentru 6-2 și pentru bucuria miilor de iranieni din tribune . În al 12-lea minut de prelungiri!

Deși impresia e doar după un meci, tinerii jucători englezi au dovedit că se pot bate la titlu CM Qatar 2022, după ce au ratat la mustață Euro 2020. Ar fi primul după 56 de ani de secetă pentru fotbalul britanic.

Anglia - Iran 6-2

Au marcat: Bellingham 35; Saka 43, 62 ; Sterling 45+1; Rashford 71; Grealish 90 / Taremi 65, 90+12

Anglia (4-2-3-1): Pickford - Trippier, Maguire, Stones, Shaw - Bellingham, Rice - Saka, Mount, Sterling - Kane.

Rezerve: Pope, Ramsdale - Walker, Grealish, Henderson, Rashford, Phillips, Dier, Coady, Alexander-Arnold, Foden, White, Wilson, GallagherSelecționer: Gareth Southgate

Iran (3-5-2): Beiranvand - Pouraliganji, Cheshmi, M. Hosseini - Moharrami, Noorollahi, Karimi, Hajsafi, Mohammadi - Jahanbakhsh, Taremi.

Rezerve: Abedzadeh, H. Hosseini, Niazmand - Amiri, Ansarifard, Azmoun, Ezatolahi, Ghoddos, Gholizadeh, Jalali, Kanaani, Khalilzadeh, Rezaeian, TorabiSelecționer: Carlos Queiroz

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...