ANI: Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balș, găsit în incompatibilitate

ANI: Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balș, găsit în incompatibilitate

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către Adrian Streinu-Cercel, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, actual manager al Institutului Național de Boli Infecțioase 'Prof. Dr. Matei Balș' București, ca urmare a deținerii simultane de funcții. 

Potrivit unui comunicat al ANI transmis luni AGERPRES, în perioada 11 martie 2008 — 12 martie 2012, Adrian Streinu-Cercel a deținut, simultan, funcțiile de manager al Institutului Național de Boli Infecțioase 'Prof. Dr. Matei Balș', București, și secretar științific al Senatului Universității de Medicină și Farmacie 'Carol Davila' București.

Inspectorii ANI susțin că acesta a încălcat dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea 95/ 2006, potrivit căruia "funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu: exercitarea oricăror alte funcții salarizate, nesalarizate sau/ și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical în aceeași unitate sanitară, a activităților didactice, de cercetare științifică și de creație literar-artistică (...)".

ANI mai precizează că, în perioada 19 noiembrie 2010 — 23 mai 2012, el a deținut simultan funcțiile de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății și manager al aceluiași institut, încălcând, astfel, dispozițiile art. 84, alin. (1), lit c) din Legea 161/ 2003, potrivit căruia "funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu (...) funcția de (...) administrator (...) la instituțiile publice".

Sursa citată menționează că persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare și că Adrian Streinu-Cercel a depus un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit legii, persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii sau încetării de drept a mandatului. AGERPRES


populare
astăzi

1 Adevărații șefi ai României, la ei e cheia...

2 O informație care dă de gândit...

3 VIDEO „Taci dracu' din gură, ești altă generație, nu vă suport” / Claudiu Bleonț și-a umilit fetița pe scenă

4 VIDEO Nicușor Dan a luat-o razna? Serie de gafe la dezbaterea de la TVR

5 Aceste lucruri se petrec în „curata” Germanie... La Amsterdam, unde abia poți respira pe anumite străzi din cauza „ierbii”, cum o fi?