ANI cere DNA cercetarea directorului financiar de la AM POS CCE din Ministerul Fondurilor Europene

ANI cere DNA cercetarea directorului financiar de la AM POS CCE din Ministerul Fondurilor Europene

Agenția Națională de Integritate a sesizat DNA pentru cercetarea directorului Direcției Management Financiar AM POS CCE din Ministerul Fondurilor Europene, Iulia Ioana Baz, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese și a altor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție.

Potrivit unui comunicat al ANI, Iulia Ioana Baz a semnat listele de verificare a achizițiilor publice pentru două societăți comerciale care au încheiat contracte, în calitate de beneficiar, cu SC RomActiv Business Consulting SRL, în calitate de consultant, societate în cadrul căreia aceasta a avut contract de muncă în ultimii 5 ani, rezultând astfel indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese.

Valoarea celor două contracte de achiziții publice a fost în cuantum de 20.000 euro, respectiv de 4.000 euro (echivalentul sumei de 17.683 lei).

De asemenea, ulterior numirii Iuliei Baz în funcție, Ministerul pentru Societatea Informațională, în calitate de organism intermediar, în numele și pentru Ministerul Fondurilor Europene pentru Programul Operațional Sectorial "Creșterea Competitivității Economice", a încheiat un contract de finanțare cu SC European Funds Invest SRL, societate la care Iulia Baz a deținut funcția de administrator și pentru care a întocmit o serie de documente care au stat la baza încheierii contractului.

ANI a sesizat DNA în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Iulia Baz a infracțiunii de conflict de interese, precum și a infracțiunii prevăzute de art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000 potrivit căruia "sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: a) efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale; b) folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații".

AGERPRES/ (AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia