ANI: Deputatul Florică Bîrsășteanu s-a aflat în incompatibilitate și conflict de interese

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate și încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă în cazul deputatului Florică Bîrsășteanu, pe vremea când acesta era consilier local în Timișoara și director medical/manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență "Pius Brînzeu" Timișoara.

Potrivit unui comunicat al ANI, Florică Bîrsășteanu s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut simultan mai multe funcții și calități, contrar prevederilor legale.

Astfel, în perioada 2 octombrie 2012 — 30 aprilie 2014, Florică Bîrsășteanu a deținut calitatea de director medical interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență "Pius Brînzeu" Timișoara și funcția de administrator în cadrul SC Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsășteanu SRL.

În perioada 30 aprilie — 17 iunie 2014, el a deținut funcția de manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență "Pius Brînzeu" Timișoara și calitatea de administrator în cadrul SC Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsășteanu SRL.

De asemenea, în perioada exercitării mandatului de consilier local, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ''Dr. V. Babeș'' (instituție aflată în subordinea Primăriei Timișoara) a încheiat un contract de furnizare de servicii medicale cu SC Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsășteanu SRL, societate în cadrul căreia actualul deputat deținea calitatea de administrator. În baza acestui contract, SC Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsășteanu SRL a obținut venituri în cuantum de 86.305 lei.

ANI susține că Florică Bîrsășteanu a încălcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local al Municipiului Timișoara din 30 mai 2013, în urma căreia au fost încheiate un contract de închiriere și un act adițional între Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ''Dr. Victor Babeș'' și Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsășteanu SRL, unde el avea calitatea de administrator.

Florică Bîrsășteanu a deținut funcția de consilier local în municipiul Timișoara, în perioada 15 ianuarie 2013 — 26 iunie 2014; funcția de director medical, în perioada 2 octombrie 2012 — 30 aprilie 2014, respectiv funcția de manager interimar, în perioada 30 aprilie — 17 iunie 2014, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență "Pius Brînzeu" Timișoara.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

2 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

3 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

4 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

5 Refuzata, cu ceas de 20 de mii de euro! Spune drept, nebunatico, ai pus și tu botul la borcanul cu miere?

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate