ANI: Directorul executiv al APIA Gorj, în incompatibilitate

ANI: Directorul executiv al APIA Gorj, în incompatibilitate

Constantin Negrea, director executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Gorj, s-a aflat în stare de incompatibilitate, a decis Agenția Națională de Integritate (ANI).

 Potrivit unui comunicat al ANI, Constantin Negrea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 noiembrie 2013 — 6 martie 2015, întrucât a deținut simultan funcția de director executiv al APIA Gorj și calitatea de expert tehnic judiciar în specializarea agricultură, calitate aflată în legătură cu atribuțiile din fișa postului.

În opinia ANI, Constantin Negrea a încălcat dispozițiile art.96, alin.(1) din Legea nr.161/2003, potrivit căruia "Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții sau activități în domeniul didactic, al cercetării științifice, al creației literar-artistice. Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public, funcționar public parlamentar sau funcționar public cu statut special, potrivit fișei postului".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski