ANI: Incompatibilitate și infracțiuni de corupție în cazul a patru funcționari publici

ANI: Incompatibilitate și infracțiuni de corupție în cazul a patru funcționari publici

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și posibila săvârșire a unor fapte asimilate infracțiunilor de corupție în cazul a patru funcționari publici.

Potrivit unui comunicat al ANI, Alina Mihaela Frățică-Dragomir, șef serviciu în cadrul Casei de Pensii a Municipiului București, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece în perioada deținerii acestei funcții a candidat la alegerile pentru Camera Deputaților, din data de 11 decembrie 2016, fără ca raportul de serviciu să fi încetat în condițiile legii.

Daniel Florin Frăsincari, actual director executiv adjunct în cadrul Direcției pentru Agricultură Bistrița-Năsăud și fost director executiv al Camerei Agricole Județene Bistrița-Năsăud, s-a aflat în incompatibilitate, întrucât a candidat, în iunie 2016, pentru ocuparea funcției de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud (mandatul 2016 — 2020), fără ca raportul de serviciu cu Camera Agricola să fi încetat pe durata desfășurării campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2016.

De asemenea, în perioada 22 octombrie 2010 — 3 octombrie 2014, respectiv 5 mai — 7 septembrie 2016, Daniel Florin Frăsincari a deținut calitatea de funcționar public (consilier, director executiv adjunct și director executiv) în cadrul Camerei Agricole Județene Bistrița-Năsăud simultan cu calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul "Frăsincari Daniel Florin Întreprindere Individuală", această calitate fiind în legătură directă/indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public.

Valentina Codrean, funcționar în cadrul Primăriei comunei Sînmartin, județul Bihor, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece a deținut, în perioada 22 iunie 2012 — 23 ianuarie 2014, funcția de referent în cadrul Primăriei Sînmartin și calitatea de consilier local al comunei Lăzăreni, județul Bihor.

ANI a sesizat Direcția Națională Anticorupție în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Livioara Rotariu, fost șef Serviciu în cadrul Salubris SA Iași, instituție aflată în subordinea Consiliului Local Iași, a unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție.

Conform ANI, la data de 25 aprilie 2016, SC Izavet SRL, reprezentată prin Livioara Rotariu, a câștigat o licitație, în calitate de unic ofertant, organizată de către Salubris SA (în cadrul căreia Livioara Rotariu deținea la momentul licitației funcția de șef Serviciu) pentru atribuirea contractului "Servicii sanitar-veterinare".

Inspectorii de integritate susțin că Livioara Rotariu a fost implicată, anterior licitației, în două proceduri de selecție de ofertă în vederea atribuirii unui contract de prestări servicii specializate de asistență medicală veterinară organizate de către Salubris SA, în calitate de membru al comisiei de evaluare a ofertelor.

Ulterior, la data de 20 mai 2016, a fost încheiat contractul de prestări servicii între Salubris SA, în calitate de beneficiar, și Izavet SRL, reprezentată de Livioara Rotariu, în calitate de prestator, în valoare de 571.915 lei fără TVA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”