ANI: Laurențiu Neghină, fost primar în Onești, în conflict de interese

ANI: Laurențiu Neghină, fost primar în Onești, în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Onești în vederea cercetării fostului primar al municipiului Onești Laurențiu Neghină, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, după ce a semnat contracte cu o firmă unde avea calitatea de asociat.

Laurențiu Neghină și-a pierdut mandatul de primar în anul 2015, după ce a fost condamnat definitiv la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare în dosarul "Corupție la Bacalaureat", prin care s-a dovedit că își obținuse diploma de finalizare a studiilor liceale ca urmare a mitei acordate unor angajați ai Liceului Teoretic din Podu Turcului.

Potrivit unui comunicat al ANI, Laurențiu Neghină a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada 4 octombrie 2012 — 28 august 2013, în exercitarea atribuțiilor de primar, a semnat mai multe acte administrative în vederea efectuării de achiziții directe a unor produse de la SC Aquila — Fashion SRL (societate comercială la care deține, împreună cu mama sa, calitatea de asociat). În baza acestor acte, SC Aquila — Fashion SRL a încasat suma totală de 18.903 lei.

De asemenea, în perioada exercitării mandatului de primar, Laurențiu Neghină a semnat și a aprobat documentele premergătoare procedurii de numire în funcție și, ulterior, a emis dispoziția de numire pentru Ionuș Tenie în funcția de administrator public al municipiului Onești, județul Bacău.

În acest demers, Laurențiu Neghină a facilitat realizarea de foloase patrimoniale pentru Ionuț Tenie, persoană cu care fostul primar a fost asociat, în perioada 15 mai 2012 — 15 februarie 2013, în cadrul SC Connect Center SRL.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro