ANI: Primarul oraşului Moldova Nouă, în conflict de interese

ANI: Primarul oraşului Moldova Nouă, în conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că Adrian Constantin Torma, primarul oraşului Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, se află în conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al ANI, Adrian Constantin Torma s-a aflat în conflict de interese, deoarece a încheiat, în data de 14 decembrie 2016, un contract de comodat cu o asociaţie în cadrul căreia soţia sa deţine calitatea de membru fondator şi funcţia de vicepreşedinte, încălcând astfel dispoziţiile art. 70, ale art. 71, respectiv ale art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispoziţiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004.

ANI a mai constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul a altor 11 aleşi locali.

Astfel, Vasile Nica, fost consilier judeţean în Neamţ, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât o societate comercială în cadrul căreia deţinea calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator a încheiat 11 contracte comerciale de furnizare produse cu o instituţie de interes local aflată în subordinea CJ Neamţ.

Ionel Avram, consilier judeţean în Brăila, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece o societate comercială în cadrul căreia exercita funcţia de cenzor a încheiat trei contracte de prestări servicii şi două contracte de achiziţie directă (facturi) cu CJ Brăila, în valoare totală de 462.067 lei.

Celelalte persoane găsite în incompatibilitate sau conflict de interese: Cristea Enescu - viceprimar al comunei Voloiac, judeţul Mehedinţi; Florin Cucu - viceprimar al comunei Moara Vlăsiei, judeţul Ilfov; Ioan Ulici - viceprimar şi consilier local în comuna Rona de Jos, judeţul Maramureş; Constantin Stoica - consilier local în comuna Ghergheşti, judeţul Vaslui; Emil Buşescu - consilier local în comuna Vlădeşti, judeţul Argeş; Gheorghe Igna - consilier local în comunei Gepiu, judeţul Bihor; Iulian Marius Telebuş - consilier local în comuna Racoviţa, judeţul Sibiu; Traian Tabacu - consilier local în oraşul Victoria, judeţul Braşov; Maricel Marian - fost consilier local în comuna Pîrjol, judeţul Bacău. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

2 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

3 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Video viral