ANI sesizează Parchetul privind primarul din Mogoșoaia. Edilul, acuzat de favorizarea unor persoane

ANI sesizează Parchetul privind primarul din Mogoșoaia. Edilul, acuzat de favorizarea unor persoane

Agenția Națională de Integritate a anunțat, printr-un comunicat, că a sesizat Parchetul cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către edilul comunei Mogoșoaia a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane.

Precup Paul, primarul comunei Mogoșoaia FOTO: Arhivă

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către PRECUP PAUL MIHAI NICU a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în calitate de primar, a inițiat și semnat o serie de documente privind schimbarea regimului juridic, economic sau tehnic a unor parcele de teren din Sectorul Zero ce fac obiectul lucrărilor de utilitate publică denumite „Zona de dezvoltare a comunei Mogoșoaia, Județul Ilfov”, demers care a creat un avantaj patrimonial pentru fiul acestuia”, se arată în comunicatul Agenției Naționale de Integritate.

Decizia ANI vine în urma unui scandal în care a fost implicat primarul din comuna Mogoșoaia, care este acuzat că ar fi modificat ilegal regulamentul de funcționare al Consiliului Local pentru a-și oferi majoritatea de care a avut nevoie pentru a expropria și trece în proprietatea comunei câteva sute de hectare de teren arabil.

La sfârșitul anului 2021, mai mulți proprietari de terenuri au fost notificați de Primăria Mogoșoaia că vor fi expropriați astfel încât pe terenurile respective să se poată construi „Sectorul 0”.

Tribunalul București a decis, în luna februarie a anului trecut, suspendarea exproprierilor decise de Consiliul Local din Mogoșoaia. Instanța a decis la acea vreme și sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionale privind articolul 5, litera dd din OUG 57/2019.

„Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată în interesul pârâţilor, de către Judeţul Ilfov. (...) Pronunţată azi, 18.02.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

Totodată, judecătorii au decis sesizarea CCR pentru a se pronunţa cu privire la numărul de voturi necesar pentru decizii de consiliu local privind exproprierile. „Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României formulată de pârâţi. În temeiul art.29 alin.4 din Legea nr.47/1992 sesizează Curtea Constituţională a României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoz.art.5 lit.dd din OUG nr.57/2019”, se mai arată în hotărârea instanţei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA