ANI: Trei aleşi locali, în incompatibilitate sau conflict de interese administrativ

ANI: Trei aleşi locali, în incompatibilitate sau conflict de interese administrativ

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate sau conflict de interese de natură administrativă în cazul a trei aleşi locali.

Potrivit unui comunicat al ANI, Neag Florin, consilier judeţean de Sibiu, se află în incompatibilitate, deoarece începând cu data de 10 iunie 2017 exercită simultan această funcţie şi pe cea de director general adjunct în cadrul unei societăţi comerciale, având ca acţionar unic Consiliul Local Mediaş, în cadrul căreia a realizat venituri în valoare de 90.039 lei.

Neag a încălcat dispoziţiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 şi nu a respectat dispoziţiile art. 91, alin. (3), teza 1 din acelaşi act normativ, explică ANI.

Sălăgean Valer, consilier local în localitatea clujeană Mociu, se află în incompatibilitate, deoarece în perioada octombrie 2016 - noiembrie 2018 două societăţi comerciale în cadrul cărora a deţinut funcţia de administrator, respectiv calitatea de asociat, au desfăşurat operaţiuni comerciale cu comuna Mociu, prin emiterea unui număr de 16 facturi fiscale, în valoare de 52.150,37 lei. El a încălcat dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Conform ANI, Ursache Ionela, consilier local în comuna Oţeleni, judeţul Iaşi, se află în conflict de interese administrativ, deoarece în această calitate a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local din data de 28 mai 2017 privind aprobarea colaborării cu Centrul Diecezan Caritas Iaşi, în vederea încheierii unui contract de furnizare a serviciilor social-medicale. Ulterior adoptării hotărârii, Ursache a încheiat, în data de 4 iulie 2017, un contract individual de muncă cu Centrul Diecezan Caritas Iaşi, încâlcând dispoziţiile art. 70 din Legea nr. 161/2003, ale art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, precum şi dispoziţiile art. 75 din Legea nr. 393/2004.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Cei trei au depus un punct de vedere, se precizează în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…