ANI: Un fost comandant al Spitalului Militar din Iaşi, în conflict de interese; a fost sesizat Parchetul

ANI: Un fost comandant al Spitalului Militar din Iaşi, în conflict de interese; a fost sesizat Parchetul

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi cu privire la posibila încălcare de către Corneliu Botez, fost comandant - manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Militar "Dr. Iacob Czihac" Iaşi, a dispoziţiilor privind regimul conflictelor de interese în materie penală.

ANI susţine că Botez a scos la concurs un post de medic primar la spitalul militar din Iaşi, pe care tot el l-a câştigat.

Astfel, potrivit unui comunicat al ANI, în perioada exercitării funcţiei de comandant-manager, Corneliu Botez a semnat documente privind scoaterea la concurs a postului de medic primar, specialitatea medicină internă, precum şi acte privind organizarea şi desfăşurarea acestui concurs, la care a participat ulterior, fiind declarat admis.

Corneliu Botez a obţinut un folos patrimonial, prin încasarea salariilor aferente deţinerii funcţiei de medic primar, specialitatea medicină internă.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în acest caz, având indicii că fostul comandat al spitalului a săvârşit infracţiunea de conflict de interese, prevăzută de dispoziţiile art. 301 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal (în vigoare până la data de 27 iulie 2017), care prevede: "Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică. (2) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut