ANI: Un fost director al unei companii din subordinea Primăriei Constanţa nu poate justifica 41.000 de euro

ANI: Un fost director al unei companii din subordinea Primăriei Constanţa nu poate justifica 41.000 de euro

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 185.889 lei (echivalentul sumei de 41.450,51 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate, în perioada 1 iulie 2011 - 31 decembrie 2016, de către Cristinel Viorel Farcaş, fost director la o companie de stat, la care Primăria Constanţa este acţionar majoritar.

Potrivit portalului declaraţiilor de avere de pe site-ul ANI, Cristinel Viorel Farcaş a fost director general al SC Confort Urban SRL, societate cu capital integral de stat, care are ca asociat unic Consiliul Local al Municipiului Constanţa.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de către Cristinel Viorel Farcaş.

În ianuarie 2017, Cristinel Viorel Farcaş a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, instigare la folosirea cu rea credinţă a bunurilor societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia (în forma participaţiei improprii) şi conflict de interese.

El era acuzat că i-a cerut administratorului unei firme să-i pună la dispoziţie gratuit şi apoi să-i vândă fictiv un autovehicul marca Porsche Macan S, în valoare de 95.000 euro, în schimbul atribuirii unui contract din bani publici.

Cristinel Viorel Farcaş a încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei, în baza căruia a fost condamnat de către Tribunalul Constanţa, în septembrie 2017, la doi ani şi patru luni închisoare cu suspendare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Doctor în științe medicale: Fără antibiotice și cortizon în doze maxime, pacienții din ATI mor