ANI: Un fost director al unei companii din subordinea Primăriei Constanţa nu poate justifica 41.000 de euro

ANI: Un fost director al unei companii din subordinea Primăriei Constanţa nu poate justifica 41.000 de euro

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 185.889 lei (echivalentul sumei de 41.450,51 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate, în perioada 1 iulie 2011 - 31 decembrie 2016, de către Cristinel Viorel Farcaş, fost director la o companie de stat, la care Primăria Constanţa este acţionar majoritar.

Potrivit portalului declaraţiilor de avere de pe site-ul ANI, Cristinel Viorel Farcaş a fost director general al SC Confort Urban SRL, societate cu capital integral de stat, care are ca asociat unic Consiliul Local al Municipiului Constanţa.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de către Cristinel Viorel Farcaş.

În ianuarie 2017, Cristinel Viorel Farcaş a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, instigare la folosirea cu rea credinţă a bunurilor societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia (în forma participaţiei improprii) şi conflict de interese.

El era acuzat că i-a cerut administratorului unei firme să-i pună la dispoziţie gratuit şi apoi să-i vândă fictiv un autovehicul marca Porsche Macan S, în valoare de 95.000 euro, în schimbul atribuirii unui contract din bani publici.

Cristinel Viorel Farcaş a încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei, în baza căruia a fost condamnat de către Tribunalul Constanţa, în septembrie 2017, la doi ani şi patru luni închisoare cu suspendare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...