ANI: Vladimir Bulat, consilier în cadrul Direcției pentru Cultură București - în incompatibilitate

ANI: Vladimir Bulat, consilier în cadrul Direcției pentru Cultură București - în incompatibilitate

Agenția Națională de Integritate a constatat că Vladimir Bulat s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 14 mai 2012 - 15 mai 2014, întrucât, simultan cu funcția publică de consilier superior în cadrul Direcției pentru Cultură a Municipiului București, a efectuat și activități de expertizare similare cu atribuțiile din fișa postului.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis joi AGERPRES, Bulat a încălcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă.

ANI arată că, simultan cu funcția publică de consilier superior în cadrul Direcției pentru Cultură a Municipiului București, Bulat a efectuat și activități de expertizare similare cu atribuțiile din fișa postului pentru Galeriile Artmark, în baza unui contract, obținând venituri în cuantum de 10.809 lei.

În comunicatul citat, se mai precizează că, în perioada respectivă, societatea cu care avea contract de expertiză a transmis spre aprobare către Direcția pentru Cultură a Municipiului București diverse cereri de clasare sau de export definitiv de bunuri culturale mobile, soluționate, de asemenea, de persoana evaluată, în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

"Întrucât în exercitarea funcției publice a rezolvat cereri și a participat la luarea unor decizii cu privire la S.C. Galeriile Artmark S.R.L., societate cu care are relații cu caracter patrimonial în baza unui contract de expertiză, Vladimir Bulat a încălcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă", se menționează în comunicatul ANI.

Sursa citată arată că Bulat a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Consilierul, susține ANI, nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

AGERPRES/(AS — autor: Mirela Bărbulescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

2 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

3 Așa o fi?

4 Alcov politic / În sfârșit, tractoristul Stănescu a primit verde de la Cotroceni să depună moțiunea de cenzură

5 Scandal la Zona liberă Curtici-Arad! „Marmota” s-a dedulcit la „ciocolată”?