Animalul de companie al unei familii, un „lup-hibrid“, a ucis un bebeluș de 3 luni. Ce s-a întâmplat cu câinele

Animalul de companie al unei familii, un „lup-hibrid“, a ucis un bebeluș de 3 luni. Ce s-a întâmplat cu câinele

Un bebeluș de 3 luni din Alabama a murit după ce a fost mușcat de un "lup-hibrid" ținut ca animal de companie al familiei, potrivit Biroului șerifului din comitatul Shelby.

Un lup-hibrid a ucis un bebeluș de 3 luni FOTO Fundaţia Conservation Carpathia

Joi, în jurul orei 12.54 p.m., adjuncții șerifului, pompierii și ofițerii de control ai animalelor din comitat au răspuns la un apel la 911 cu privire la un aparent atac al unui animal care a implicat un bebeluș într-o casă din Chelsea, a declarat biroul șerifului într-un comunicat de presă.

Bebelușul a fost dus la spital și a fost declarat mort din cauza rănilor suspectate a fi fost provocate de animal, susțin autoritățile, relatează CNN .

Un lup-hibrid este un termen care desemnează un patruped cu ascendență mixtă de lup și câine. Familia era conștientă că în descendența câinelui se afla lupul, a confirmat sâmbătă pentru CNN medicul legist din comitatul Shelby, Lina Evans.

La cererea forțelor de ordine, animalul a fost eutanasiat la fața locului și dus la Laboratorul de Diagnostic al statului Alabama.

Decesul rămâne sub investigație și va fi efectuată o autopsie, a precizat Evans.

"Suntem profund întristați de acest eveniment nefericit și tragic", a declarat vineri primarul din Chelsea, Tony Picklesimer, într-o declarație. "Înălțăm cele mai profunde rugăciuni și gânduri bune pentru familie", a adăugat acesta.

Siguranța, pe primul plan

El a avertizat proprietarii de animale exotice să fie precauți, potrivit WBRC, afiliat CNN.

"Este pur și simplu de neconceput ca acest lucru să i se întâmple acestui copil. Dacă alegi să deții un animal de companie exotic, ceea ce vine odată cu acesta sunt responsabilități suplimentare pentru a te asigura că nu numai familia ta este în siguranță, ci și vecinii tăi."

Chelsea se află la aproximativ 30 de kilometri sud-est de Birmingham și are aproximativ 16.000 de locuitori, potrivit recensământului american.

A fost descoperit primul hibrid lup-câine în Carpaţii Meridionali. Premiera aparține Fundației Conservation Carpathia

În Carpaţii Meridionali, populaţia de lup are o densitate estimată de 2,35 exemplare/100 kilometri pătraţi, relevă un studiu realizat de Fundaţia Conservation Carpathia, care confirmă, pentru prima dată, hibridizarea dintre această specie sălbatică şi câine.

Conform reprezentanţilor Fundaţiei, această densitate ar fi mai mică faţă de cea din Parcul Naţional Yellowstone din SUA, unde conform unui studiu din 2015 erau 5-9,8 lupi/100 km pătraţi sau din nordul Munţilor Apenini din Italia, unde habitatele sunt mai fragmentate şi unde acest indicator a fost estimat în 2004 la 4,7 lupi/100 km pătraţi, însă este mult mai mare decât în Peninsula Scandinavă, o zonă cu condiţii climatice diferite, unde populaţia de lupi încearcă să îşi revină după un declin genetic de amploare - 0,18 lupi/100 km pătraţi, conform datelor colectate în 2021.

Totodată, studiul confirmă prezenţa unu i hibrid lup-câin e, aceasta fiind prima confirmare genetică oficială în Munţii Carpaţi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat