ANIMV: Iulian Fota - noul director al Colegiului Național de Informații

ANIMV: Iulian Fota - noul director al Colegiului Național de Informații

Fostul consilier prezidențial Iulian Fota este noul director al Colegiului Național de Informații, iar profesorul universitar Adrian Ivan - noul coordonator al activității școlii doctorale din cadrul Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul" (ANIMV), potrivit unui comunicat de presă postat luni pe site-ul instituției.

Iulian Fota a absolvit Institutul român de construcții civile și industriale și are un master la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, specializarea Relații internaționale. În prezent, Fota este conferențiar universitar la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul", iar de-a lungul timpului a ocupat diverse funcții în sistemul public, precizează sursa citată.

La rândul său, conform comunicatului, Adrian Ivan a absolvit Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, deține diploma de studii avansate în istorie contemporană și relații internaționale, efectuate în cadrul aceleiași facultăți, precum și o diplomă de studii avansate în domeniul studii europene, la Institutul European al Universității din Geneva, Elveția. Domeniile sale de cercetare și expertiză sunt relații internaționale și studii de securitate, minorități naționale și etnice în relațiile internaționale, analiza politicilor de securitate și guvernanța europeană și internațională.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /