Anisie, gafă în plen: Îmi cer scuze. De emoție, de la oboseală, am greșit

Anisie, gafă în plen: Îmi cer scuze. De emoție, de la oboseală, am greșit

Monica Anisie, fost ministrul al Educației și actual președinte al Comisiei de învățământ din Senat, a făcut o greșeală gramaticală în plenul Senatului la dezbaterile privind legile educației. Senatoarea PNL a revenit ulterior și și-a cerut scuze.

Monica Anisie, fost ministru al Educației FOTO: Inquam Photos

În momentul în care președinta Comisiei de Învățământ din Senat și-a exprimat punctul de vedere privind Legile Educației, această a făcut o greșeală gramaticală, mai exact un dezacord între subiect și predicat. Gafă a fost făcută în contextul în care aceasta își citea textul de pe foaie.

„Aceste legi este despre viitor”, a transmis Monica Anisie de la tribuna Senatului, potrivit DcNews.

Monica Anisie a revenit la tribuna Senatului la câteva minute de la producerea greșelii gramaticale și și-a cerut scuze în fața senatorilor prezenți la dezbaterile privind legile educației.

„Am lucrat atâtea zile și nopți la Legile Educației în ultima perioadă. Îmi cer scuze. De emoție, de oboseală, am greșit. Îmi cer scuze că am spus greșit atunci când m-am exprimat. Corect era: „legile educației sunt despre viitor”, a declarat senatoarea PNL, potrivit sursei citate.

Senatorii dezbat în plen legile educației, unul dintre proiectele de lege face referire la legea învățământului preuniversitare și cel de-al doilea la legea învățământului superior.

Ligia Deca participă la dezbaterile din plenul Senatului în care se votează proiectele legilor Educației. Pentru ambele proiecte de lege, inițiator este Guvernul României, iar Senatul este Cameră decizională.

Cerere de retrimitere la Comisii a legilor Educației

Mihail Radu Mihai, liderul de grup al USR, a solicitat în nenumărate rânduri retrimiterea celor două proiecte de lege în Comisii, precizând că aceasta au fost dezbătute prea puțin.

De asemenea, USR a afirmat că președinta Senatului nu permite argumentarea amendamentelor. În replică, Alina Gorghiu a precizat că a adresat rugămintea de a nu citi amendamentele, pentru că senatorii au documentele printate, dar de a le argumenta.

Președinta interimară a Senatului i-a comparat pe senatorii USR cu cei ai AUR: „E o atitudine mai urată decât a grupului AUR în general, va manifestați complet necivilizat în plenul Senatului”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...