Aniversare tristă pentru Michael Schumacher. Fostul pilot a împlinit azi 55 de ani, din care 10 învăluiți în mister

Aniversare tristă pentru Michael Schumacher. Fostul pilot a împlinit azi 55 de ani, din care 10 învăluiți în mister

Michael Schumacher a împlinit astăzi 55 de ani, din care 10 i-a petrecut într-un mister total. Nicio informație referitoare la starea sa nu a răzbătut din sânul familiei, după ce, pe 29 decembrie 2013, el a suferit un grav accident la schi.

Michael Schumacher, legendarul pilot de la Ferrari. Foto F1.com

De 7 ori campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher a fost protagonistul unui accident pe pârtie , suferind un puternic traumatism cranian în Alpii francezi și leziuni grave ale creierului, din cauza camerei video instalată pe casca sa. Singurele informații care au apărut despre Schumi au fost unele controlate total de familie. Nu se știe starea sa, cu doar faptul că timp de 6 luni după incident a fost în comă.

Un documentar intitulat „Schumacher” a apărut pe Netflix unde se prezintă cariera celebrului pilot german de Formula 1 Michael Schumacher. Documentarul dedicat lui Michael Schumacher, a cărui stare de sănătate este ţinută secretă, este „singurul film susţinut de familia sa”, a anunţat platforma de streaming americană într-un comunicat publicat în 2021.

Corinna Schumacher și soțul ei, îndrăgostiți de schi, un sport periculos. Foto Bild

Corinna Schumacher și soțul ei, îndrăgostiți de schi, un sport periculos. Foto Bild

„Interviuri în exclusivitate” cu soţia pilotului , Corinna, cu cei doi copii ai lor, Gina şi Mick – cel din urmă este la rândul său pilot de Formula 1 – şi cu alte persoane apropiate (Jean Todt, Bernie Eccle) sau foşti competitori din automobilism (Sebastian Vettel, Mika Hakkinen, David Coulthard) au fost incluse în această peliculă, dar în niciuna nu se vorbește despre starea sa actuală.

Discreție maximă în privința stării sale

Michael Schumacher s-a născut la 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen. El a debutat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, în Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat pe circuitul Spa-Francorchamps şi a obţinut prima victorie un an mai târziu, pe acelaşi circuit.

După accidentul suferit la schi, pe 29 decembrie 2013, în staţiunea franceză Méribel, viața lui Michael Schumacher s-a schimbat la 180 de grade. Suferind un traumatism cranian sever și o hemoragie cerebrală, a fost transferat la un spital din Grenoble, iar până la 16 iunie 2014 a fost în comă. Apoi, pe 18 iunie 2014 fostul pilot de la Ferrari a fost transferat la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar în 9 septembrie 2014 a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland, urmând un deceniu învăluit de mister, apropiații fostului sportiv tratând cu maximă discreție starea lui Michael Schumacher.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat