Ankara a raportat un atac al armenilor radicali asupra oficialilor turci din Statele Unite

Ankara a raportat un atac al armenilor radicali asupra oficialilor turci din Statele Unite

Ministerul turc de Externe a remarcat că angajații Serviciului de Securitate Diplomatică al SUA și Departamentul de Poliție din Los Angeles „au luat măsurile de securitate necesare”.

Foto: Nexta TV via Twitter

Ministerul turc de Externe a relatat că în Statele Unite a avut loc un atac al armenilor radicali asupra membrilor delegației turce care au participat la o conferință.

Oficialii noștri care au participat la conferința privind diplomația publică turcă, organizată de Școala Annenberg de Comunicare și Jurnalism a Universității din California de Sud și Institutul Yunus Emre, pe 29 septembrie 2023, au fost supuși atacurilor verbale și fizice și hărțuirii de către grupări armene radicale”, a raportat ministerul de externe turc pe site-ul propriu.

Ministerul Afacerilor Externe a remarcat că angajații Serviciului de Securitate Diplomatică din SUA și Departamentul de Poliție din Los Angeles „au luat măsurile de securitate necesare pentru a preveni escaladarea evenimentelor din campus”.

Este alarmant faptul că incitarea la ură de către grupurile radicale ale diasporei împotriva țării noastre și a Azerbaidjanului și, mai recent, împotriva guvernului Armeniei, precum și a procesului de pace din regiune, a escaladat într-un act de violență. Au fost luate măsurile legale necesare împotriva celor care au efectuat un atac fizic asupra delegației noastre”, a declarat Ministerul turc de Externe.

După cum a spus ambasadorul Turciei în Statele Unite, Hasan Murat Mercan, la CNN Türk , înainte de conferință a existat o campanie pe rețelele de socializare pentru a preveni derularea evenimentului. Înainte de a începe discursul ambasadorului, „o persoană din sală s-a ridicat și a început să strige”. Când ambasadorul și-a început discursul, 11 persoane din audiență au încercat să-l împiedice să vorbească. Poliția a escortat oamenii afară, dar și protestatarii s-au adunat afară. Unii dintre cei expulzați din clădire au încercat să pătrundă din nou.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat